in

Zware problemen met de nieuwe iPhone 6s en 6s plus

iphone-6s1

Meerdere gebruikers klagen over een bug in de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De telefoon zet zichzelf op willekeurige momenten uit.

De productie is bij deze stilgelegd door Apple.

Dat schrijft Macrumors op basis van meldingen op Reddit en het Apple support forum. Gebruikers zeggen dat de telefoon zichzelf uitschakeld. Zelfs als de batterij 100% is, of als de smartphone niet wordt gebruikt. De bug zou voorkomen bij beide nieuwe toestellen van het Amerikaanse merk.

Samen met de meldingen kwamen ook meerdere klachten binnen over een warme home button wanneer de telefoon er geen zin meer in heeft. Het probleem zit mogelijk verborgen in iOS 9 en zal met een update moeten worden opgelost. Zowel op iOS 9 als op de nieuwste 9.0.1 software komt het probleem voor. Dit is het zoveelste probleem binnen een reeks issues omtrent iOS 9. Het gaat Apple dan ook niet voor de wind.

Wanneer je 6S plots uitvalt kun je hem weer aankrijgen door zowel de aan/uit knop als de home knop vast te houden voor 10 seconden. Het is nu wachten op een reactie van Apple met een fix.

Ook de 6s kan buigen in je zak
De iPhone 6s beloofde sterker te zijn. Die claim werd natuurlijk door diverse testers beproefd. En inderdaad. De iPhone 6s is een stuk beter bestand tegen druk dan zijn voorganger. uBreakFix, bijvoorbeeld, herhaalde een test die het vorig jaar uitvoerde bij de iPhone 6. Bij een druk van 100 Engelse ponden (een dikke 45 kilo) boog die 3,25 millimeter door. Na verwijderen van de druk bleef daar iets minder dan een millimeter van over. De iPhone 6s boog slechts 2,5 millimeter door, met geen meetbare gevolgen van het aanbrengen van de druk.

Maar onbuigzaam, dat is de iPhone 6s niet. Ook zijn er nog wat andere problemen met de software waarbij icoontjes te groot worden met een zoomfunctie en van het scherm verdwijnen.

Zou maar even wachten met het kopen of met het upgraden naar een iPhone 6sBrief van 2Pac ‘THUG LIFE IS DEAD’ te koop voor $250K

Video: Yellow Claw – Sin City