in

Zwangere bruid (30) sterft aan beroerte, minuten voordat ze het altaar bereikt om te trouwen

Een zwangere bruid stierf aan een beroerte slechts enkele minuten voordat ze het altaar bereikte om te trouwen. De baby werd minuten later door een keizersnede ter wereld gebracht en overleefde het wel gelukkig.

De 30-jarige Jessica Guedes was zes maanden zwanger en leek op de dag zelf gezond te zijn. Ze begon zich echter ziek te voelen tijdens het rijden in de limousine op weg naar de kerk in São Paulo.

Naar verluidt klaagde Jessica dat ze zich duizelig voelde en pijn in haar nek had terwijl ze onderweg was. Haar familie dacht echter dat het te maken had met nerveus of angstig zijn voor de bruiloft. Helaas werd later onthuld dat de bruid leed aan pre-eclampsie, een zeldzame aandoening die ongeveer één procent van de zwangere vrouwen kan treffen.

Destijds was Jessica’s verloofde, 31-jarige brandweerman luitenant Flavio Gonçalvez al aan het altaar aan het wachten. Volgens berichten rende een familielid de kerk in om te zeggen dat Jessica in de auto was flauwgevallen.

In een interview met het Braziliaanse tijdschrift Crescer zei de bruidegom:

Ik maakte me zorgen omdat ik op haar aan het wachten was op het altaar en het duurde lang voordat ze binnenkwam. Een neef van haar rende naar binnen en vertelde me dat ze flauw was gevallen.

Ik opende de autodeur en zij lag daar bewusteloos maar herwon het bewustzijn om met me te praten. Ik zei tegen haar: “Baby, ik ben hier.” Ze antwoordde dat alles in orde was, maar dat ze hevige pijn in haar nek had. Op dat moment moest ik haar proberen te redden, zoals ik zeven jaar bij de brandweer mijn werk doe.

Ik haalde haar uit de limousine, startte eerste hulp en vroeg om hulp van mijn brandweervrienden die daar als gasten waren.

Jessica werd naar een kraamkliniek in het centrum van São Paulo gebracht. Vanwege de complexiteit van de zaak werd ze echter overgeplaatst naar het particuliere Pro Matre Paulista Kraamkliniek.

Volgens het medisch rapport had de moeder een beroerte vanwege pre-eclampsie en inwendige bloedingen waardoor chirurgen gedwongen werden de baarmoeder te verwijderen.

Gezien de ernst van de zaak heeft het medische team een keizersnede uitgevoerd om het leven van de 29-weken oude baby te redden en de jonge moeder, die hersendood was verklaard, stierf na de operatie.

De baby bevindt zich momenteel op de intensive care bij pasgeborenen en zal waarschijnlijk nog twee maanden in het ziekenhuis blijven.

Het ziekenhuis verklaarde het volgende over het geheel: ‘Op dit moment geeft het hele moederschapsteam prioriteit aan de ondersteuning van de families van luitenant Gonçalves en de baby door hen te helpen met alle nodige maatregelen. ‘Jessica was aanwezig bij de prenatale zorg, was gezond en had naar verluidt geen tekenen van hoge bloeddruk getoond.

luitenant Flavio Gonçalvez verklaarde verder:

Jessica was echt een opgewekt en vrolijk persoon die van het leven hield, een verlicht en sterk wezen van het licht. Ik keek er zo naar uit om haar echtgenoot te worden en vader te worden. Ik zal sterk zijn en ik zal niet verzwakken in het aangezicht van tegenspoed.

De liefde van mijn leven heeft me geleerd hoe ik een vrouw goed moet respecteren en behandelen, zodat ik kan leren hoe voor onze dochter te zorgen.

Ik kan nog steeds niet geloven dat dit is gebeurd. Het lijkt alsof ik in een trieste film zit, en je huilt, huilt, huilt, maar verlaat de bioscoop wetende dat het maar een film was.

In mijn geval zal de film echter nooit voorbij zijn en zal het lijden voor altijd doorgaan.

Na het plotselinge overlijden van Jessica ontdekte Flavio dat zijn ziektekostenverzekering de privé-kraamzorg niet dekte. Gelukkig hadden vrienden, familie en collega’s binnen een paar dagen een online financieringspagina opgezet en meer dan 20.000 euro opgehaald voor de nieuwe vader.

Na haar dood respecteerde Jessica’s familie haar wensen om haar organen te doneren.LMFAO: Man koopt koelkastkluis om chocola te beschermen tegen stelend gezin

Mannen: Zo speel je dus GEEN spelletjes met meiden