in

Zuid-Koreaanse burgemeester dumpte een ton aan afval op ongerepte strand voor internationale opruimdag

Op 21 september kwamen vrijwilligers over de hele wereld, van Thailand tot Hawaï, op hun plaatselijke stranden bijeen om afval op te ruimen. Maar hoe zit het met vrijwilligers zonder vuile stranden om schoon te maken? Nou, sommigen van hen kregen dus een beetje hulp van de lokale autoriteiten.

Eind vorige maand kwam een Zuid-Koreaanse burgemeester onder vuur te liggen nadat hij had onthuld dat hij een ton afval op een ongerept strand had gedumpt, zodat honderden vrijwilligers het de volgende dag konden opruimen, ter viering van de International Coastal Cleanup Day.

Hij verontschuldigde zich later en zei dat er geen afval was dat mensen konden ophalen, en dat ze het alleen deden om “het bewustzijn te vergroten over de ernst van kustafval”.

“We brachten en dumpten piepschuim en ander afval dat uit nabijgelegen gebieden was verzameld, zodat de 600 deelnemers konden opruimen”, zei Lee Dong-jin, burgemeester van de provincie Jindo, in een verklaring. Hij beweerde dat 100 procent van het afval door de vrijwilligers was opgeruimd en dat niets ervan in de oceaan terechtkwam, dus het veroorzaakte geen secundaire vervuiling.

Dong-jin zei dat het afval per vrachtwagen was binnengebracht en over het ongerepte zand van een strand in het zuidwesten van Jindo was gedumpt.

Hier krijg je toch weer anarchistische gedachten van? Ik raak hier ZWAAR van getriggerd, raak jij hier niet van getriggerd? Like, what the fuck is wrong with people that govern our world?OMFG: Er is dus een Peaky Blinders bordspel, hebben!!!

Kijken: Dit is regelrecht sadistisch te noemen, of zijn wij gek?