in

Zuid-Europa is boos op Nederland en Duitsland

Italie en Spanje hebben amper een knokpartij met Nederland en Duitsland overleefd. Zo kan je het geheel stellen en nu vinden Italië en Spanje dat Nederland en Duitsland geen Europese solidariteit tonen.

Het gaat hier om miljarden waar de Zuid-Europese landen aanspraak op willen maken middels het Europees Stabilisatie Mechanisme (ESM) door de coronacrisis maar Rutte en Merkel steken daar vooralsnog een stokje voor.

Premier Rutte legt tijdens de vergadering aan de Italiaanse premier Conte uit dat Nederland niet van plan is om de pot met geld uit het Europees Stabilisatie Mechanisme (ESM) zonder enige voorwaarde beschikbaar te stellen.

Conte is het er niet mee eens en wordt hierbij gesteund door de Spaanse premier Pedro Sánchez. Vooral in Italië is er felle kritiek op de opstelling van premier Rutte en eerder al minister Hoekstra van Financiën.

In een aantal Italiaanse kranten wordt er vermeldt dat Noord-Europa niet begrijpt in wat voor ramp situatie ze in het zuiden zitten. Ze noemen de zuinigheid van de Nederlanders ongelooflijk wreed, zo luidt commentaar in één van de kranten. Oppositieleider Salvini nam al afscheid van de EU:

“Dit is geen Unie, maar een grot vol slangen en jakhalzen.”

Uit Portugal komen de hardste woorden. “Weerzinwekkend, gevoelloos en absoluut niet acceptabel”, zo vatte premier Costa zijn gevoelens na afloop van top samen. En vanuit Spanje klinkt de roep aan Nederland om nu verantwoordelijkheid te nemen en niet overal ‘nee’ tegen te zeggen.

Wat vinden jullie van het geheel? Laat het aan ons weten via social media!

Bron: NOSKijken: sportcommentator geeft uit verveling commentaar op zijn honden die racen om hun eten te eten

Corona: 132 nieuwe patiënten overleden, 1104 nieuwe patiënten, in totaal 10.866 positief geteste personen