in

Zou jij in een vliegtuig stappen zonder piloot? Dat kan zometeen!

Het is geen geheim dat de meeste functies van het vliegtuig worden afgehandeld door de automatische piloot terwijl het vliegtuig in de lucht vliegt, maar Airbus heeft het naar een hoger niveau getild door met succes zijn eerste autonome ‘pilootvrije’ vliegtuig te testen.

Het nieuwe Airbus-vliegtuig heeft zonder hulp van een piloot een succesvolle start, landing en een aantal ingewikkelde manoeuvres – met succes voltooid. De A350-1000 XWB vloog autonoom, met een ingebouwde camera die de nieuwe technologie ondersteunde.

Er zijn in totaal meer dan 500 vluchten uitgevoerd met de nieuwe Airbus A350-1000 XWB. Door gebruik te maken van beeldherkenningstechnologie, was het vliegtuig in staat te ‘kijken’ door zijn eigen ogen. Dit, in combinatie met de buitencamera’s van het vliegtuig, zorgde ervoor dat het vliegtuig de vlucht kon voltooien, van taxi, start en landing.

Dit is het Airbus vliegtuig. Credits: Airbus

De eerste mijlpaal vond plaats in december, toen de Airbus voor het eerst met succes autonome starts demonstreerde vanaf de luchthaven Toulouse-Blagnac in Frankrijk. De piloten hoefden alleen maar het vliegtuig op de landingsbaan te plaatsen, om vervolgens achterover te leunen en het vliegtuig weg te zien vliegen zonder enige hulp.

De passagiers aan boord van de A350-1000 XWB hebben toegang tot de start en landingen van het vliegtuig. Dit gaat via de unieke camera’s die aan het vliegtuig zijn bevestigd, als onderdeel van de standaardprogrammering van tv-programma’s en films.

Durf jij in zo’n vliegtuig te stappen? @ sowieso iemand met vliegangst! Ff lachen toch :pOMFG: je kan nu je eigen McFlurry machine in huis halen

Deze desginer pantoffels wil je hebben