in

Zorgbarend bericht van iemand uit Brabant die ziek is wordt doorgestuurd op Facebook

Als jij je ziek voelt en de paniek slaat toe omdat je klachten hevig zijn hoef je geen hulp te verwachten. Ook niet dat je getest kan worden op het nieuwe coronavirus want die zijn blijkbaar gewoon op. Tenminste, als we dit bericht mogen geloven die wordt verspreidt op dit moment.

Het coronavirus is een nieuwe fase ingegaan in Nederland. Er zijn nu meer dan 600 besmettingen. In Brabant kunnen ze de druk haast niet meer aan. Grote evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Als jij je verkouden voelt, of je neus loopt ook maar een beetje, dan moet je thuis blijven wordt er gezegd door de regering vanmiddag.

Het volgende bericht wordt doorgestuurd door mensen op Facebook en klinkt NIET als een “normaal griepje” waaraan veel mensen denken als het om het coronavirus gaat:

(Woonachtig in Noord-Brabant) Beste allen,

Iets meer dan twee weken geleden kreeg ik hoest klachten ik dacht het zal vast over gaan met de tijd.

Sinds vorige week donderdag begon dit sterk toe te nemen met kortademigheid.
koorts in het weekend gekregen voor drie dagen lang ook geen eetlust en steken tussen de borst en schouders.
Zeer duizelig en een drukkend gevoel op mijn voorhoofd.
En sinds gisteren zit mijn neus ook vol maar het loopt niet ik haal adem door mijn mond maar het voelt voor mij alsof het lucht mijn longen niet bereikt. Heb het enorm benauwd en voel me zo bekropt. Ook zat ik gisteren gewoon op de bank in gesprek en kreeg ik spontaan een hevige bloedneus en dat is gisteren twee keer gebeurd.

Paar minuten geleden ging ik hoesten en kreeg ik een bloedneus.

Moet ik mij zorgen maken? Moet ik actie ondernemen? Ik weet niet zo goed wat ik moet doen.

Help me out.

**** update *****

Hallo allemaal ik heb de HA post gebeld en heb alles verteld, en kreeg vragen van waarom heb je zo lang gewacht? Toen zei ik ik voel dat wij als mensen niet serieus genomen worden wat ik gezien heb in mijn omgeving. Maar de vreemste vraag vond ik : Wat verwacht je nu van ons? Ik werd zo geirriteerd. Maar hield me rustig en zei ik bel toch voor advies? Dus ik zou graag van u willen weren wat ik moet doen? Toen zei ze dat ze met de arts gaat overleggen om te kijken hoe ik behandeld moet worden en dat ik dan terug gebeld wordt. En met behandelen zei ze zolang mogelijk thuis zitten tot je beter bent dus een behandeling als het corona virus.
******update*****

Ben gebeld door de arts. Ik mag niet naar ze komen. En ik vroeg waarom niet? Antwoordde hij met ja we zijn bang voor het corona virus en je hebt koorts mensen die koorts hebben mogen absoluut niet komen. Waarop ik zei dus er is een kans dat ik het coronavirus heb? Antwoorden hij met ja Alleen je kan geen test krijgen omdat ze op zijn in Nederland. Ik krijg een kuur voorgeschreven en moet drie dagen thuis zitten. Als de koorts weg is en het hoesten ook moet ik 24u wachten voor ik weer naar buiten mag. Ik zelf mag de kuur ook niet op komen halen. Zo doendeKijken: oma (94) dropt een hele onverwachte verjaardagswens en gaat viral

Lees: bericht over coronavirus van Nederlandse vrouw uit Italië