in

Zo kom ik persoonlijk altijd in 3 dagen van mijn griep af

Het heerst weer hoor jongens en ook ik heb het te pakken gehad. Gelukkig heb ik mezelf aangeleerd hoe ik daar meteen van afkom die ellende. BTW: Als je geen kip lust of geen vlees eet is dit niet voor jou helaas.

Ziek zijn en griep hebben is gewoon kut maar het laatste wat je moet doen is je eraan overgeven, niks eten of drinken en gaan lopen jammeren op de bank of in bed. Zo duurt het alleen maar langer. Ik word trouwens een keer in de twee jaar ziek omdat ik best goed voor mezelf zorg. Maar als ik ziek wordt, dan komt het echt als een klap aan natuurlijk. Je bent het gewoon niet gewend allemaal.

Dag twee is bij mij altijd het ergste en dag vier heb ik alleen nog een lichte hoofdpijn, maar de griep en koorts zijn helemaal weg. Daarna blijft nog alleen verkoudheid over want mijn neus blijft wel ruim een week dichtzitten. Maar na drie dagen voel ik me gewoon weer oké en super actief. Maar daarnaast heb ik ook gewoon genoeg energie om te doen wat ik moet doen als ik ziek ben. Hieronder mijn plan van aanpak. En het werkt altijd!

Dus wanneer ik voel dat ik ziek wordt neem ik meteen actie. Het eerste wat ik doe is vitamine C bruistabletten inslaan. Ik koop ook een kip, citroen, lente uitjes, gewone ui, honing, rooibos thee, opkikkers, maggiblokjes, zachte bolletjes en fruit. Het liefst meloen.

De kip laat ik door de helft snijden bij de slager en ga zo meteen vertellen waarom.

Ik begin me dag meteen met een groot glas water waar ik de bruistablet in doe. Mijn dag sluit ik het zelfde af. Wat ik vervolgens doe is de ene helft van de kip koken tot een hele sterke bouillon. En over de gehele dag drink ik naast alles wat ik doe ook veel thee met honing en citroen.

Ik neem een middel grote pan, deze vul ik met water, doe de halve kip erin, twee hele maggiblokjes dus vier aparte blokjes in totaal, een hele geschilde ui, een zakje opkikker doe ik erbij, peper en zout en laat het minstens een uur inkoken. Ik doe er voor de smaak ook pimentkorrels bij en een enkele laurierblad.

Het kookvocht drink ik over de gehele dag door met citroen. En dit herhaal ik drie dagen lang. Het is het zelfde als de opkikker die je haalt in de supermarkt maar dan keer 10! Ik noem het een opkikker aan de anabolen…. omdat het dus vers is. De kip wat in het kookvocht zit. Daar maak ik broodjes kip van op zachte bolletjes.

Eten is lastig als je ziek bent en het is een heel gedoe om te koken. Dus ik eet eigenlijk alleen maar kip. De andere helft van de kip braad ik in de oven met honing, zout, peper, knoflook poeder en als het uit de oven komt knijp ik er wat citroen over uit. Dit eet ik dan met rauwe lente uitjes en met wat paprika en komkommer ernaast. Lekker fris dus en je hoeft er amper naar om te kijken omdat het aan het grillen is in de oven! Ik sluit af met wat fruit en heb alles binnen nu om die ellende te lijf te gaan.

Daarnaast slaap ik elke avond met een t-shirt en hoody aan om het allemaal uit te zweten. Echt drie dagen, en je bent er gewoon van af!

Zoals ik zei, ik herhaal dit dus drie dagen lang. Wat betekent dat ik drie hele kippen erdoorheen jaag. Ik koop ze niet alle drie tegelijk. Ik ga gewoon elke dag naar de slager zodat ik wat frisse lucht binnen krijg en mijn systeem opgang houdt.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben! Ik zie weer heel veel klagende mensen op me TL op Facebook. Be well and heel veel beterschap alvast!Smart plant pot Lua vertelt je precies hoe je plant zich voelt

HellNo: Het huis van The Conjuring wordt omgetoverd tot spookhuis