in

Zo gaat de Saoedische koning op reis met zijn rijkdom

enhanced-1041-1421990652-38

De meeste G20-leiders vliegen zo laat mogelijk in en keren zo snel mogelijk na de top weer naar eigen land terug, want er is nog veel meer te doen.

Maar de Saoedische koning Salman koppelt er een vakantie van twee weken aan vast, voor hem en zijn uitgebreide gevolg. En hoewel ook Saoedi-Arabië door de spectaculaire daling van de olieprijzen een begrotingstekort heeft dat dreigt op te lopen tot 20 procent van het bbp, laat de koning het breed hangen.

De Saoedische koning heeft 546 kamers afgehuurd in Mardan Palace Hotel, het luxueuste hotel aan de Turkse Rivièra, waar de kamerprijzen oplopen van 800 tot 15 duizend euro per nacht. Tien prinsen, onder wie de kroonprins, reizen met hem mee. Ook zijn bijna voltallige kabinet is in Antalya.

Alle toiletartikelen op de kamer zijn van het exclusieve Franse merk Hermès

65 gepantserde Mercedessen
Het hotel beschikt over een van de grootste zwembaden in de wereld. Alle toiletartikelen op de kamer zijn van het exclusieve Franse merk Hermès. De Saoedische delegatie heeft ook nog eens vierhonderd luxeauto’s gehuurd. Een week voor het begin van de G20-top werden de persoonlijke spullen van de koning al naar Antalya gebracht. Daar waren 16 trucks voor nodig. Ook 65 gepantserde Mercedessen zijn getransporteerd naar de Turkse badplaats, die populair is bij Russische, Britse, Duitse en Nederlandse toeristen. Om te voorkomen dat de koning rond het hotel asfalt moet aanraken, zijn overal rode tapijten uitgerold.

De koning kwam deze zomer al onder vuur te liggen toen hij bij een vakantie aan de Côte d’Azur eiste dat het openbare strand voor zijn vertrekken zou worden afgesloten. Ook liet hij tijdelijk een lift aanleggen van het strand naar zijn villa. Toen reisde de koning met een duizendkoppig gezelschap. Dat vertrok later naar Marokko, omdat de lokale bevolking van zijn ongenoegen over deze extravagantie zou hebben laten blijken.

Zo rijk is de koning
Sinds de vondst van olie en de voortdurende uitbreiding van de olieproductie en dito inkomsten voor de koninklijke familie, wordt de koninklijke nettowaarde geschat op meer dan $1.4 biljoen. De familie controleert de staatsbedrijven die actief zijn in alle segmenten van de economie.

Het Saoedische koningshuis heeft naar schatting $2 miljard geïnvesteerd in bedrijven van de familie Bush. De twee families zijn dan ook al jaren dikke vrienden met elkaar. <<< Leuk feitje om te weten!Kwaadaardige Facebookgebruiker roept op & dreigt om moslims massaal te vermoorden

Foto’s: Waar de kinderen van oorlog slapen – Syrië en haar verloren kinderen