in

Zielig: Vijf olifanten sterven in poging om baby olifant te redden

In Thailand zijn zes wilde olifanten verdronken in een waterval. Vermoedelijk probeerden ze elkaar te helpen, maar kwamen ze daarbij allemaal in het water terecht. Twee andere olifanten die ook in de problemen waren gekomen toen ze de andere dieren te hulp schoten, konden gered worden.

Het tragische voorval deed zich voor in de Haew Narok-waterval in het nationale park Khao Yai, een populaire attractie bij toeristen. De parkwachters kregen zaterdagmiddag een melding van een groepje olifanten dat een weg bij de waterval blokkeerde.

Ze ontdekten vervolgens het lichaam van een driejarig olifantenkalfje aan de voet van de waterval. Even verderop vonden ze de dode lichamen van vijf andere olifanten in het water. Twee nog levende olifanten op een klif in de buurt verkeerden in moeilijkheden, maar de parkwachters konden hen in veiligheid brengen.

Een overlevende olifant probeert tevergeefs een van zijn overleden soortgenoten te helpen.

Thanya Netithamkul, hoofd van de DNP, vertelde dat lokale parkwachters olifanten hoorden huilen in de kreek die naar de waterval leidde op zaterdagochtend, meldt xinhuanews.

Thanya: Park officials rushed to the scene to find a baby elephant aged around three years drowned on the top layer of the waterfall. They also noticed two adult elephants, which were frantically trying to advance into the flowing water to save their young, looking extremely exhausted.

I have ordered the national park to close the area to tourists, and will find ways to prevent such accidents from happening again in the future.

Twee nog levende olifanten in moeilijkheden op natte rotsen in de buurt van de waterval.Asiel viert zwangerschap & bevalling pitbull met zwangerschapsfotoshoot en de foto’s zijn super cute!

Wat dacht je van airsoften met je vrienden op een privé-eiland in Kroatië?