in

Zielig: extreem zeldzame witte giraf en haar kalf gedood door stropers in Kenia

Een extreem zeldzame witte giraf is samen met haar kalf gedood door stropers in Kenia. Het wordt gezien als een extreem grote verlies.

Volgens natuurbeschermers vonden rangers de lichamen van het vrouwtje en haar kalf in een dorp in de provincie Garissa in het noordoosten van Kenia.

Een andere witte giraf, een kalf van de overleden moeder (mannetje), leeft nog en wordt beschouwd als de enige overgebleven witte giraf ter wereld.

De dood van de twee giraffen werd bevestigd door Garissa County Conservation Centre in een persbericht op sociale media op dinsdag 10 maart.

In de verklaring stond o.a. het volgende: ‘images sent in by the community’, the body of the mother giraffe was ‘in a skeletal state after being killed by armed poachers’.

Mohammed Ahmednoor, de manager van Ishaqbini Hirola Conservancy, zei:

This is a very sad day for the community of Ijara and Kenya as a whole. We are the only community in the world who are custodians of the white giraffe.

Its killing is a blow to tremendous steps taken by the community to conserve rare and unique species, and a wake up call for continued support to conservation efforts.

This is a long term loss given that genetics studies and research which were significant investment into the area by researchers, has now gone to the drain.

Ahmednoor verklaarde verder dat het toerisme zal worden beïnvloed als gevolg van de sterfgevallen, wat een ander verlies voor het gebied betekent, omdat de witte giraf een ‘grote boost’ voor de toeristische sector was.

De witte giraf haalde in 2017 de krantenkoppen, met haar unieke witte uiterlijk als gevolg van een aandoening die bekend staat als leucisme, die gedeeltelijk pigmentverlies bij een dier veroorzaakt.

In tegenstelling tot albinisme, blijven dieren met leukisme wat donker pigment produceren in hun zachte weefsel, en dus waren de ogen van de giraffen donker van kleur in plaats van rood, zoals meestal te zien is in gevallen van albinisme.

Toen de vrouwelijke witte giraf voor het eerst de krantenkoppen haalde, werd ze ontdekt naast haar kuit. Een tweede kalf volgde, en het gezin van drie leefde binnen de grenzen van het heiligdom.

Het lichaam van de moeder wordt verondersteld daar ongeveer drie tot vier maanden te hebben gelegen en werd gevonden naast dat van haar jongste kalf, dat na de dood van de moeder aan honger lijkt te zijn overleden, volgens Newsweek.

Hopelijk worden de verantwoordelijken aangehouden en berecht.Call Of Duty: Warzone vereist geen PS Plus-abonnement om te spelen

Kijken: wat heeft hij gebruikt? Dat is wat wij ons afvragen!