in

Zeker veertig doden bij schietpartijen en explosies in Parijs

Bij meerdere schietincidenten en explosies in Parijs zijn vrijdagavond zeker veertig doden en meerdere gewonden gevallen.

Dat melden Franse media.

De schietpartijen vonden plaats in verschillende arrondissementen in de Franse hoofdstad. Daarnaast vonden er explosies plaats in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

Eén van de schietpartijen vond plaats bij het Parijse theater Bataclan. Daar vindt momenteel een gijzeling gaande. Er zouden zo’n honderd gijzelaars worden vastgehouden, meldt AP op gezag van de politie. Volgens CNN zou het gaan om zo’n zes tot acht gijzelnemers.

Stade de France
In de buurt van het Stade de France vielen bij de explosies zeker drie doden. In het voetbalstadion speelde het Franse nationale elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. De explosies waren in het stadion hoorbaar, maar de wedstrijd werd gewoon uitgespeeld.

De Franse president François Hollande, die bij de wedstrijd aanwezig was, werd tijdens het duel door zijn beveiligers uit het stadion gehaald en in veiligheid gebracht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Er is een live stream beschikbaar via deze link.

Dit zou een foto zijn van de lichamen bij Bataclan. Ze worden bedekt met lakens.

CaptureHey :) FUNX DIXTE 1000 is weer begonnen!

FakkaTV: Meisje ‘twerkt’ voor cam but wait for it… #LOL