in ,

Ze willen bij ING dat je gaat betalen voor je spaargeld in plaats van rente erop ontvangen

ING-topman Ralph Hamers overweegt een negatieve rente op spaargeld in te voeren of extra kosten in rekening te brengen voor het regelen van bankzaken. Volgens ceo Ralph Hamers is die afweging noodzakelijk omdat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente waarschijnlijk wil verlagen.

Om een lang verhaal kort te maken, je gaat straks moeten betalen om te kunnen sparen als dit doorgezet wordt.

Klanten met een heel groot vermogen die geld stallen bij de ING in een andere valuta moeten dit al doen. Wat het minimale bedrag is dat klanten op hun rekening moeten hebben als de bank hen negatieve rente laat betalen, kan de woordvoerder niet zeggen, omdat het ‘maatwerk’ is.

Ze gaan het natuurlijk niet zomaar invoeren. Natuurlijk moeten hun social media analisten gaan controleren hoe pissig jullie op het geheel reageren. Scheld ze maar de huid vol alvast…

“Dit is onbekend territorium, we moeten bedachtzaam zijn op de rol die wij hebben, voor de stabiliteit, onze klanten en de belofte die wij hen hebben gedaan”, zegt Hamers.

En dan nog een hoop ander technisch gelul over geld en waarom. Dat ze het er al over hebben tegen de media toont al aan dat ze het gewoon gaan doen op een gegeven moment. En als de ING het gaat doen, gaat iedereen het doen.

Als je geintresseerd bent in het hele lul verhaal van de heer Hamers, dan moet je deze link checken.

Bron: RTL ZDe trailer van “13 Reasons Why” seizoen 3 is hier!

WTF: Gevangene Scheveningen snee eikel af en vrat zijn eigen ballen op