in

Ze hebben in Nederland nog geen flauw idee hoe ze het Coronavirus moeten behandelen

De redactie van Fakka is op onderzoek uitgegaan en hebben het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) gebeld en werden doorverwezen naar de GGD omdat ze daar helemaal niks konden zeggen over het coronavirus en een eventuele aanpak of behandeling tegen het virus.

Bij de GGD hebben ze ook geen flauw idee verder en lieten weten dat ze net zoveel als ons weten via de media. We moeten het allemaal maar afwachten. We vroegen ook wat voor maatregelen we konden nemen tegen het oplopen van het virus. Er werd verteld; “was je handen goed en zorg goed voor je hygiëne“.

Harold Wiegel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vertelde aan Funx o.a het volgende over het geheel:

“Het coronavirus van nu is een dergelijk virus, maar we weten er nog lang niet genoeg van om iets te kunnen zeggen en of het net zo gevaarlijk is als dat SARS was.” Eigenlijk denken we dat de kans klein is dat het virus naar Europa komt, maar je kan het niet uitsluiten, het kan wel”.

UPDATE: Heel Dichtbij: coronavirus nu ook in Europa, twee mensen besmet in Frankrijk

In de onderstaande filmpjes wordt er duidelijk uitgelegd dat het om een nieuwe virus gaat en dat ze totaal niet weten nog hoe ze het moeten behandelen en welke medicijnen ze hiervoor nodig hebben.

Rusland is bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen het coronavirus in China, zei de toezichthouder voor consumentenveiligheid van het land op woensdag volgens het RIA-persbureau.

“Yes, of course, the development of a vaccine is underway. Every time we have a mutation (of a virus), we start developing a vaccine immediately,” vertelt Anna Popova, hoofd van Rospotrebnadzor.

Verder verklaarde een collega van Anna Popova genaamd Elena Yezhlova, hoofd van de Epidemiological Surveillance Department van Rospotrebnadzor het volgende:

“The development of a vaccine is a long and complicated process; a decision is made on the basis of risk and the level of need dictated by the current situation,” Yezhlova was quoted as saying.

“At present, we will rely on the WHO’s recommendations.”

Bekijk ook: Coronavirus – zombie taferelen in China, mensen vallen bewusteloos neer

Het EU-centrum voor ziekte- en preventiecontrole heeft een risicobeoordeling uitgevoerd en besloten om de status van het risico dat het virus de EU bereikt te verhogen van ‘laag’ naar ‘gematigd’, op basis van het nieuws dat Chinese gezondheidsautoriteiten menen dat de overdracht van het virus van mens op mens gaat.

De Europese Commissie heeft jarenlang geïnvesteerd in de ontwikkeling van Europese klinische netwerken om te zorgen voor paraatheid voor het leveren van klinisch onderzoek als reactie op nieuwe uitbraken van infectieziekten.

Een van deze netwerken is het Platform voor Europese paraatheid tegen opkomende epidemieën (PREPARE), een door de EU gefinancierd project dat tot doel heeft een Europees netwerk voor klinisch onderzoek op te zetten voor eerstelijnszorg en ziekenhuiszorg in alle EU-lidstaten.Kijken: meisje leest en ziet hoe haar vriend vreemdgaat met haar eigen moeder

Heel Dichtbij: coronavirus nu ook in Europa, twee mensen besmet in Frankrijk