in , ,

Youtuber veroordeeld omdat hij Mopshondje de Hitlergroet leerde

Hij heeft die arm pug ge-brainwashed met toespraken van Hitler en met video en al online gegooid

Een Youtube Gamer werd gearresteerd omdat hij de pug van zijn vriendin de Hitlergroet leerde doen op commando. De pug reageerde op commando’s zoals “Gas the Jews” en “Sieg Heil“.

Mark Meechan, 30, heeft de video van Boeddha, de mopshond van zijn vriendin, geüpload naar zijn YouTube-kanaal “Count Dankula” in april 2016. De video werd meer dan drie miljoen keer bekeken.
Nadat kijkers hadden geklaagd over de haatdragende inhoud van de video, arresteerde de politie Meechan voor haatzaaien. Op dinsdag vond de rechtbank dat Meechan schuldig was aan “zware belediging”, volgens de Britse Communications Act van 2003.

Meechan beweert dat hij het deed om zijn vriendin, Suzanne Kelly, die eigenaresse is van de hond, te plagen en dat het voor de lol was. Ze vertelde aan Daily Record dat de video ‘was gemaakt om me te irriteren, dus hij vertelde het me niet voordat het klaar was’. Hij had niet verwacht dat het viral zou gaan.’ Hieronder de desbetreffende video.

Als het wordt bestraft als een ‘hatecrime’, kan hij op grond van de Communications Act worden veroordeeld tot maximaal zes maanden gevangenisstraf en het betalen van een boete. De rechter die deze zaak in behandeling heeft verklaarde het volgend erover:

The description of the video as humorous is no magic wand. This court has taken the freedom of expression into consideration. But the right to freedom of expression also comes with responsibility.” Meechan knew it was offensive and why, and intended to use anti-Semitic sentiments to drive attention to the rest of his channel

YouTube staat vol met haatdragende video’s en neo-nazi-propaganda, veel van deze video’s zijn kwaadaardiger dan een mopshond die zijn poot opheft. YouTube beweert dat ze constant bezig zijn met het verwijderen van haatdragende inhoud. Zo zie je maar dat het plaatsen van haatzaaiende onzin, zelfs als het maar een ‘grapje’ is, grote gevolgen kan hebben.

Deze rechtszaak trok de aandacht en steun van extreem-rechts, inclusief berichtgeving van Infowars en door commentatoren die de ‘vrije meningsuiting’ van Meechan verdedigden. Voormalig leider van de Engelse defensieliga, Tommy Robinson (wiens echte naam Stephen Christopher Lennon is), woonde dinsdag de rechtbank bij ter ondersteuning van Meechan.Beyoncé en Jay-Z gaan in juni voor een tweede concert!

Ladies: Modemerk Supertrash is failliet