in

YouTube heeft David Icke’s kanaal verwijdert vanwege coronavideo’s

YouTube heeft het kanaal van samenzweringstheoreticus en voormalig voetballer David Icke verwijderd onder druk om de verspreiding van verkeerde informatie tijdens de coronaviruspandemie te helpen stoppen.

Het verbod op het videoplatform volgt op een vergelijkbare zet van Facebook, die de pagina van Icke op vrijdag heeft verwijderd.

YouTube, eigendom van Google, zei dat het kanaal van Icke is verwijderd vanwege schending van het ‘duidelijke beleid’ rond inhoud over Covid-19.

Icke had op verschillende internetplatforms controversiële beweringen over het virus gedaan, waaronder het onbewezen idee dat het nieuwe coronavirus is gekoppeld aan het mobiele 5G-netwerk.

Een woordvoerder van YouTube vertelde het volgende aan de BBC:

“YouTube has clear policies prohibiting any content that disputes the existence and transmission of Covid-19 as described by the WHO and the NHS.

“Due to continued violation of these policies we have terminated David Icke’s YouTube channel.”

Volgens verschillende bronnen had het YouTube-kanaal van Icke meer dan 900.000 abonnees op het moment dat het door YouTube werd verwijderd. Dat gaat Icke voelen in zijn portemonnee de komende maanden.

Er zijn gisteren en vandaag een aantal nieuwe interviews online gezet met David Icke op het YouTube kanaal van London Real.Kijken: vrouw filmt binnen in grootste ziekenhuis van Eindhoven – helemaal leeg

Kijken: twee vage video’s m.b.t het coronavirus uit de UK