in

WTF: Warner dumpt label Ali B na wangedrag Boef???

Credit: Instagram/ Boef

De stichting Music#MeToo denkt haar eerste succes te hebben behaald. Het Amerikaanse Warner Music Group heeft per direct het managementbureau SPEC en muzieklabel TRIFECTA, beide mede opgericht door Ali B, laten vallen.

Is dit een gemis voor Ali B of juist een minpunt voor Warner Nederland want de aanbiedingen zullen Ali en Bregje nu wel om de oren vliegen op het moment. Daarnaast is Urban en Hiphop het meest gestreamde genre van Nederland. Dit gaan ze volgend jaar flink in hun portemonnee voelen bij Warner Music NL. Wat ons betreft mag iedereen die daar zit op dit moment gewoon verhuizen naar ergens anders en Warner Music NL boycotten hiervoor.

Misschien is Warner gewoon zuur dat Boef eerder dit jaar toch voor Sony heeft gekozen. Is dat het misschien?

Het gaat om de uitspraken met het woordje Kech en het beledigen van een agent met: “ik neuk je dochter”, ooit in een vlog. Dit is echt al een hele tijd terug en die jongen heeft al de VOLSTE laag over zich heen gehad vanuit de media en de maatschappij. Hij heeft zich sindsdien ook gewoon keurig gedragen en is helemaal niet meer op dat niveau in de media geweest.

“Deze uitkomst had ik wel verwacht, maar niet zo snel”, zegt Karim Aachboun, juridisch adviseur en woordvoerder van Music#MeToo. “Warner handelde heel snel en zei de samenwerking per direct op. Dat is niet niks. Er zijn wereldwijd drie grote labels – Warner, Universal en Sony – en een van die drie zegt geen zaken meer met SPEC te willen doen. Dat is best een statement.”

Daarnaast is de stichting een ware heksenjacht begonnen op een aantal andere labels, waaronder Top-Notch. Bij de stichting hebben ze het o.a. gemunt op Frenna, vanwege sex met een minderjarige en Emms die “Hamas Hamas Joden aan het gas” riep een aantal jaren terug.

Universal heeft ze blijkbaar naar hun moer gestuurd verder want daar is niks uit gekomen tot nu en terecht. Je kunt mensen die al gestraft zijn op meerdere manieren niet nog eens willen aanpakken met dit soort schijtacties. Het gaat ons nu eventjes niet om een eventuele muzieklabel waar ze bij getekend zijn.

De stichting Music#MeToo is begin dit jaar opgericht en heeft als doel slachtoffers van seksueel misbruik, belediging en discriminatie een stem te geven. Boef en Frenna werden aanvankelijk aangeklaagd, die zaken werden ingetrokken toen de platenlabels aangaven met Music#MeToo in gesprek te willen. De stichting overweegt volgens de juridisch adviseur nu de zaken alsnog door te zetten.

Warner, SPEC en TRIFECTA hebben inhoudelijk nog niet gereageerd op het geheel.

Update: Nu is er buitengekomen via TRIFECTA dat het Fake News betreft:Kijken: Opnieuw actie tegen Kick Out Zwarte Piet – “Hij moet ze gewoon ergens in het bos neerzetten”

Kijken: Deze Schuur Gevechten zonder Handschoenen in een Ring van Hooi zijn best wel Bruut