in

WTF: Vlaamse partij wil sex op 14-jarige leeftijd legaliseren

Schermafbeelding-2014-02-24-om-10.24.08-e1393233916351

De Vlaamse politieke partij Open Vlaamse Liberalen en Democraten heeft een wetsvoorstel ingediend om sex vanaf veertien jaar niet langer strafbaar te stellen, op voorwaarde dat de partner maximaal vijf jaar ouder is. Dat staat in De Morgen.

,,Jongeren moeten zich sexueel kunnen ontwikkelen zonder strafbare feiten te plegen”, zegt Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld), die het voorstel indient met partijgenote Carina Van Cauter. ,,Dit decriminaliseert sexuele handelingen tussen gelijkwaardige jongeren. Tegelijkertijd beschermt het hen tegen misbruik, door de invoering van een maximaal leeftijdsverschil.”

De bedoeling is om op die manier meteen ook de juridische schemerzone rond tienersex op te helderen. Veertien- tot zestienjarigen werden tot nu toe enerzijds in staat gevonden om toestemming te kunnen geven voor sex met penetratie, maar aan de andere kant bepaalt de wet dat iedere sexuele handeling met een jongere onder de zestien een ‘aanranding van de eerbaarheid’ is.

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor sexuele gezondheid, reageert positief. “Vrijwillige sex tussen jongeren hoort niet thuis in het strafrecht.”

Kijk hoe ze stemmen op de Poll bij de AD. 33% van de mensen stemt voor.
Capture

STEM HIER ONDER OP ONZE POLL EN LAAT JE STEM ALS JONG NEDERLAND GELDEN!
[socialpoll id=”2273639″]

Bron: ADFakkaTV: Eerste Hip Hop celebrity fight night komt eraan 40 Glock VS Jack Thriller

Korte Film: Almo Nature – The Promise