in

WTF: Vijf doden in VS na eten van karamelappels

media_xll_2669230

In de Verenigde Staten zijn vijf mensen om het leven gekomen na het eten van karamelappels. De voorverpakte appels zouden zijn besmet met listeria, een bacterie die dodelijk kan zijn. Nog eens 21 mensen die de besmetting opliepen zijn in ziekenhuizen opgenomen, zo meldt het ziektepreventiecentrum CDC.

In totaal zijn 28 mensen in 10 Amerikaanse staten besmet geraakt. Na langdurig onderzoek kwam het CDC erachter dat alle patiënten in oktober en november karamelappels hadden gegeten, zo schrijft The Washington Post. Het CDC dringt er bij consumenten dan ook op aan geen voorverpakte karamelappels te eten, zolang het onderzoek loopt. Er is geen gevaar voor het eten van onverpakte karamelappels, zo benadrukt het centrum.

De listeria bacterie is het meest bekend van rauwe melk. Daarom wordt zwangere vrouwen afgeraden rauwe melkproducten te gebruiken. Volgens het CDC waren onder de ziektegevallen negen zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s. Drie mensen liepen meningitis op, hersenvliesontsteking.

Uitbraken van listeria zijn zeldzaam, maar wel levensgevaarlijk. In 2011 overleden 33 mensen in de VS na het eten van met listeria besmette cantaloupes (een soort meloen). In 2012 overleden 4 mensen na het eten van Italiaanse Ricotta kaas.

Bron: ADVideo: Kringili – Maar Echt (Artiest v/d Week)

FakkaTV: Nicki Minaj – The Pinkprint (Korte Film)