in

WTF: vakkenvuller weggestuurd door manager omdat zijn mondkapje klanten zou afschrikken

Een manager heeft een hard werkende jongeman genaamd Maarten (17) weggestuurd van het werk omdat zijn mondkapje klanten zou afschrikken.

Ongelooflijk maar waar, het gebeurde bij de Dirk van den Broek te Oud-Beijerland. Het verhaal van zijn ouders, die protesteren tegen het besluit van de manager op Facebook gaat op dit moment mega viral. Mensen snappen de beslissing van de manager voor geen meter en roepen op tot een boycot van de winkel.

Lees hieronder het verhaal van de ouders:

Vakkenvuller wordt naar huis gestuurd door het dragen van een mondkapje

Onze zoon is al 2 jaar werkzaam als vakkenvuller bij de Dirk van den Broek te Oud-Beijerland. Ook in deze tijd, werkt hij hard door en zet hij alles op alles om de winkel zo vol mogelijk te houden!
Vandaag, 20-03-2020, had onze zoon de avonddienst. Thuis werd er besproken hoe hij zo veilig mogelijk te werk kon gaan. Wij hebben, gelukkig, een paar mondkapjes thuisliggen. Dus hij besloot om voortaan met een mondkapje op te werken. Dit wilde hij puur uit veiligheid en om zijn gezondheid niet op het spel te zetten (risico verkleinen, aangezien er altijd een risico blijft). Hij wilt namelijk ook de oudere mensen te woord kunnen staan wanneer zij een vraag hebben.
‘S middags had hij zijn leidinggevende gevraagd of het oké was om met een mondkapje op te werken (in deze tijd zou geen enkele leidinggevende in deze branche dit af moeten keuren). De leidinggevende vond het een goed en slim idee!
Om 18:45 kregen wij een belletje “pap, mam, kunnen jullie mij ophalen? De supermarktmanager wilt mij hier niet hebben met een mondkapje.” Als ouders zijnde schrik je dan! Wij hebben onze zoon gelijk opgehaald. De supermarktmanager heeft tegen onze zoon gezegd “je haalt dat mondkapje van je gezicht af, of je gaat maar naar huis.” Onze zoon koos uiteraard voor het laatste.
Wij hebben gevraagd waarom de supermarktmanager dit heeft gezegd, hij antwoordde daarop dat hij bang was dat onze zoon klanten zou afschrikken met het mondkapje. Naar onze mening is het dragen van een mondkapje door een vakkenvuller juist een teken dat hij door wil blijven werken en er alles aan doet om dit zo veilig mogelijk te doen. Italianen roepen juist: “alsjeblieft, supermarktmedewerkers, draag mondkapjes en handschoenen!” Wij hoeven jullie niet te zeggen wat de situatie is in Italië. Er lopen zoveel mensen in een supermarkt, momenteel is dat gewoon een risicoplek! Wij vonden het een gekke situatie en vonden dat dit gedeeld moest worden! Elke medewerker mag toch initiatief nemen om zo veilig mogelijk te werken!Kijken: man gaat na een week thuiszitten boodschappen halen

Noodmelding: ze hebben er iig rekening mee gehouden dat het zondag is