in

WTF: Thaise regering waarschuwt maaksters underboob-selfies #FreeTheWorld

media_xll_2847815

De underboob-selfie gaat viral in Thailand. Iets waar de Thaise regering niet blij mee is. Zij hebben de fotograferende vrouwen vandaag gewaarschuwd hiermee te stoppen. Doen ze dat niet, dan dreigt er een gevangenisstraf.

De dames zouden met de selfies een computercriminaliteitswet uit 2007 overtreden, schrijft The Guardian. In de wet wordt verboden om materiaal te verspreiden die onzedelijk is of zorgt voor maatschappelijke onrust. Ook mogen foto’s geen schade veroorzaken aan de veiligheid van het land.

Wie toch een foto maakt van de onderkant van haar borsten, riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. ,,Als mensen deze underboob-selfies maken, kan niemand hun gezicht zien”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Cultuur. Het is daarom onduidelijk hoe de regering achter de identiteit van de underboob-fotografen wil komen. ,,We kunnen mensen alleen maar waarschuwen het niet te doen. Het is ongepast.”

Het ministerie wordt al langere tijd bekritiseerd, omdat zij censuur toepassen op films, muziek, tv-progamma’s en andere westerse invloeden. Op die manier probeert het land traditionele waarden in ere te houden.

Bron: ADVideo: Mopperatchi – Ik Moest Komen Deel II

Fight Club: Run The Jewels wordt aangevallen tijdens optreden @ SXSW 2015 (Video)