in

WTF: Skittles hebben allemaal dezelfde smaak

Wat is jouw favoriete Skittle? Groen? Dat is onzin! Geloof het of niet: ze smaken allemaal hetzelfde. Je wordt gewoon voor de gek gehouden door slimme marketeers!

Voor de duidelijkheid: elk Skittle-snoepje is gemaakt met dezelfde formule. Elk snoepje is een combinatie van citroen-, groene appel-, bosbes-, sinaasappel-, aardbei- en cherry cola-smaken. Wat WEL verschilt is de kleur én de geur per snoepje. Een gele Skittle zal wel degelijk naar citroen ruiken en de paarse naar bosbessen ruiken. Volgens een aantal principes zorgt dat er ook meteen voor dat we denken dat elke Skittle anders smaakt.

Volgens een neuropsychologische studie zijn onze hersenen eraan gewend om verschillende sensaties tegelijk te verwerken. Bijvoorbeeld, de kleur geel associeer je met citroen, een citroengeur en een licht zure smaak. Als je hersenen twee van die drie signalen aangeboden krijgt, gaan ze automatisch de smaak, invullen. En aangezien elke smaak in ieder snoepje zit, kiezen je hersenen precies die smaak uit.Kijken: tiener komt echt lelijk vast te zitten in babyschommel tijdens het opnemen van TikTok filmpje

Kijken: Oud maar GOUD – Grote Mond VS Portier (ex wereldkampioen kickboksen)