in

WTF: Rösti met kat, Zwitsers doen er een moord voor

WTF Rösti met kat, Zwitsers doen er een moord voor Fakka NL urban lifestyle blog online magazine

Raclette, rösti, chocolade… Zwitserland is maar wat trots op zijn nationale keuken en lekkernijen. Maar dat ook honden en katten op het menu staan, is schandalig, stelt Tomi Tomek (61). De Zwitserse heeft met haar dierenbeschermingsorganisatie SOS Chats 16.000 handtekeningen ingezameld om het federale parlement te bewegen de consumptie van Fikkie en Felix te verbieden.

Volgens de wet mogen Zwitsers hun huisdier slachten en opeten, mits het diervriendelijk gebeurt. Commerciële handel in het vlees is verboden.
,,3 procent van de Zwitsers eet wel eens stiekem hond of kat,” beweert Tomek. Dat gebeurt volgens haar met name in de kantons Luzern, Appenzell, Jura en Bern.

Vooral katten lopen nu gevaar, want zij staan met kerst op het menu. Bereid met veel knoflook en witte wijn. Hondenworst schijnt goed te zijn tegen reuma.

In de Zwitserse krant Tages-Anzeiger gaven in december 2012 enkele boeren toe hondenvlees te eten. ,,Vlees is vlees,” zei een van hen nuchter. ,,Als ik mostbröckli (een Zwitserse vleesspecialiteit) serveer, merkt niemand dat het hondenvlees is,” zegt hij.EP: Lijpe – Van De Bodem Naar De Grond (Deluxe Editie)

Album: Wu-Tang Clan – A Better Tomorrow (Youtube Stream)