in

WTF: Mogelijk 15 jaar cel voor Twerk lessen aan tieners in Rusland

[hdvideo id=1102]

De eigenaresse van een dansschool in de Russische stad Orenburg draait mogelijk vijftien jaar de cel in, omdat haar instelling tot voor kort twerklessen (oftewel kontschudcursussen) gaf aan tienermeisjes. De school kwam onder vuur nadat een video van een uitvoering met sensueel twerkende meisjes in bijenkostuums miljoenen keren werd bekeken. In Nederland biedt dansschool Elisa Jo ook twerklessen aan, maar alleen voor meisjes boven de zestien jaar.

In het filmpje zijn uitbundig twerkende jonge meisjes is hier boven te zien. © YouTube Vitamen72.

In het inmiddels bijna tien miljoen keer bekeken filmpje is te zien hoe iemand in een berenpak verbaasd is over zijn lege pot honing. Daarna betreden talloze meisjes het podium, die uitbundig met hun billen schudden en seksbewegingen maken. De video, Winnie-the-Pooh and the Bees genaamd, ontging ook de belangrijke Commissie van Onderzoek in Rusland niet. Die neemt de school nu onder de loep vanwege het incident rond ‘zogenoemd twerken door minderjarige, schaars geklede meisjes’.

De eigenaresse van de school wordt verdacht van ‘wellustig gedrag’ met jongeren en kan maximaal vijftien jaar de cel in draaien, meldt news.com.au. De commissie bekijkt alle activiteiten van het jeugdcentrum waarin de school is gevestigd. ,,En we ondervragen de managers en de eigenaresse. Verder proberen we de identiteit van de meisjes en hun ouders te achterhalen”, zegt een woordvoerster van de commissie.

Pavel Astakhov, de kinderombudsman van de Russische overheid, noemde de dans ‘vulgair en beledigend’. De burgemeester van Orenburg riep ouders op hun kinderen meer ‘respectabele’ dansen te laten leren. ,,We wonen in dit land, we hebben onze nationale dansen en die moeten worden geleerd”, schreef hij op zijn website.

De reacties onder de video op YouTube zijn ook niet mals. ,,Een schande hoe deze meisjes hun toekomst vergooien”, schrijft iemand. ,,Dit leren ze, een droom voor pedofielen”, reageert een ander.

‘Soortgelijke incidenten’
De commissie doet tevens onderzoek naar alle andere dansscholen in de regio vanwege ‘soortgelijke incidenten’. Dansdocenten zijn verzocht alert te zijn op twerkbewegingen als zij met jongeren werken.

De dansschool van de twerkende bijtjes introduceerde de kontschudlessen eind vorig jaar op verzoek van leerlingen en hun ouders. Maar de ouders waren minder enthousiast toen ze de uitvoering zagen. De instelling zelf heeft niet gereageerd.

Bron: AD

[socialpoll id=”2265425″]Video: Dilson – Piramide Spelletjes + Mixtape (Sonreis)

Meek Mill & Nicki Minaj zijn verloofd!