in

WTF: Menstruerende man laat dokters versteld staan

media_xll_2766493

Een Britse zakenman ontdekte bloed in zijn urine en vreesde voor de diagnose kanker. De man kreeg de schrik van zijn leven toen een MRI-scan aan het licht bracht dat hij over een baarmoeder beschikte en bleek te menstrueren.

De 37-jarige Rob, die voor de rest anoniem wil te blijven, had al sinds zijn achttiende last van rare symptomen maar zijn klachten werden altijd van tafel geveegd. Zo had de man vaak pijn na seks en trof hij regelmatig bloed aan in zijn urine. Dat schrijven Amerikaanse media.

Volgens artsen was Rob sinds zijn puberteit om de vier weken netjes ongesteld omdat hij over volwaardige vrouwelijke voortplantingsorganen bleek te beschikken. Zo zou de man in theorie zelfs zwanger kunnen worden.

Foetus
Specialisten menen dat Rob lijdt aan het zeer zeldzame persisterende-gang-van-Müller-syndroom (PMDS), waarbij de foetus in de baarmoeder niet goed reageert op bepaalde hormonen. Meestal wordt de aandoening tijdens de kindertijd of de pubertijd al ontdekt. Het is uitzonderlijk dat iemand er zo laat achterkomt.

Binnen enkele weken zal zijn baarmoeder verwijderd worden. Als dat is gebeurd hoopt Rob verder te leven als man en vader te worden. Hoewel er een risico bestaat dat de hysterectomie zijn sperma aantast.Video: ICE x PDUB – Flexxin (Beats By Para)

Prison Break: Vrouwen in sexy outfits drogeren bewakers