in

WTF: Man eet 2,5 kilo hete rode pepers per dag

1

Li Yongzhi uit ZHENGZHOU volgt een apart dieet. Hij eet per dag zo’n 2,5 kilo chilipepers.

De Chinees, die door vrienden ook wel de Chili King wordt genoemd, is zo dol op de vrucht dat hij acht verschillende soorten verbouwd in zijn eigen tuin. Hij vertelt aan de Shanghaiist dat hij zijn dag altijd begint met een lekker pepertje. “Veel mensen poetsen ‘s morgens hun tanden, maar het eerste wat ik doe is een lekker pepertje eten. Daar ‘spoel’ ik mijn gebit mee.”

Yongzhi geeft aan dat hij tien jaar geleden zelfs alleen maar pepertjes at. Zijn zoon lag toen in het ziekenhuis. “Toen at ik twee schalen vol met pepers, dronk wat water en dan vertrok ik gelijk naar het ziekenhuis waar ik de rest van de dag verbleef.”

2

Rare kwaaltjes
Waarom Li zo dol is op de pepertjes? “Gewoon, ik vind het lekker”, zegt hij nuchter. De website vraagt Li of hij geen rare kwaaltjes heeft door het eten van zoveel pittig voedsel. “Ik heb me laten controleren in het ziekenhuis en alles was goed. Net zoals bij andere mensen die normaal eten.”

Li eet naast de pepertjes intussen ook wel weer ander voedsel, maar dat moet dan wel een beetje pittig zijn. “Als het niet kruidig of pittig is, heeft het gewoon geen smaak.”

3Eerstgeboren kind zekerder van succes en meestal slimmer

DommeSh*T: Stukje freestyle gelekt van Meek op Back 2 Back van Drake