in

WTF: Man die penistransplantatie onderging wordt vader

yeah-im-gonna-need-to-touch-your-penis-lumbergh-meme

De Zuid-Afrikaanse man die eind vorig jaar de eerste geslaagde penistransplantatie onderging, wordt binnenkort vader. Die medische mijlpaal is bekendgemaakt door de chirurg die de operatie had uitgevoerd, zo melden Zuid-Afrikaanse media.

Uroloog André van der Merwe die de operatie uitvoerde © afp.
De penistransplantatie werd in december 2014 uitgevoerd bij een 21-jarige Zuid-Afrikaan. De man, wiens naam om privacyredenen niet bekend werd gemaak, kreeg toen een penis van een overleden donor. De operatie werd uitgevoerd in het Tygerbergziekenhuis in Kaapstad en duurde negen uur.

Volgens de Zuid-Afrikaanse uroloog André van der Merwe, die de operatie uitvoerde, is de vriendin van de man intussen vier maanden zwanger. Dat betekent dat ‘het transplantaat werkt’, zo verklaart de arts aan BBC News. ‘Dit is het resultaat dat we voor ogen hadden.’ Hij beklemtoont wel dat er nooit getwijfeld werd aan de vruchtbaarheid van de man, omdat zijn testikels geen schade hadden opgelopen.

Besnijdenis
De patiënt had zijn geslachtsorgaan drie jaar eerder moeten laten amputeren, nadat hij een infectie had opgelopen bij een mislukte ceremoniële besnijdenis. Volgens de BBC is de vraag naar transplantaties van het geslachtsoorgaan groot in Zuid-Afrika door het grote aantal mislukte besnijdenissen.

De chirurgen gebruikten bij hun operatie technieken die zijn ontwikkeld voor gezichtstransplantaties; ook daarbij moeten miniscule bloedvaten en zenuwen aangehecht worden. De eerste poging tot penistransplantatie werd in 2006 in China uitgevoerd. De ingreep zelf werd een succes, maar het orgaan moest later weer verwijderd worden wegens ‘psychische problemen van de patiënt’

Bron: ADFakkaTV: Hoe je sex moet hebben in een vliegtuig zonder betrapt te worden!

Anu-D – Voor GV