in

WTF: Dikke Chinezen krijgen korting in restaurant

Fat Chines Kidd

Het concept is bepaald niet onomstreden, maar een Chinees restaurant in de stad Chongqing vaart er wel bij. Hoe dikker de mannelijke bezoeker, hoe meer korting hij krijgt. En hoe lichter een vrouwelijke klant, hoe meer korting zíj krijgt, aldus Chinese media.

Een hongerige man van meer dan 140 kilo mag zelfs gratis eten, net als een vrouw van minder dan 34,5 kilo. Natuurlijk worden de klanten niet klakkeloos geloofd als zij hun gewicht uit de doeken doen; in het etablissement staat een weegschaal die de korting bepaalt.

Overgewicht is een enorm probleem in China. De economische groei in het land was de afgelopen 25 jaar stormachtig en de omtrek van de bevolking groeide binnen een generatie mee. Na Mexico is China het land waar obesitas het snelst toeneemt, zeker bij kinderen. Inmiddels zijn er 300 miljoen Chinezen (ruim 27 procent van de bevolking) te zwaar en hebben er 46 miljoen obesitas.

Gezien dit een bekend maatschappelijk probleem aan het worden is in China slaat dit natuurlijk helemaal nergens op. Dit is letterlijk olie op vuur gooien.

Bron: ADVideo: Dicecream – Blijf

Video: Nicki Minaj ft. Drake, Lil Wayne & Chris Brown – Only