in

WTF: China fokt varkens zo groot als ijsberen

In het zuiden van China leeft een varken dat zo groot is als een ijsbeer. Het beest is 500 kilo schoon aan de haak. Een ‘normaal’ vleesvarken weegt rond de honderd kilo.

Deze varkens maken onderdeel uit van een speciale kudde die gefokt worden om uit te groeien tot gigantische monster exemplaren. Er is zelfs een geval bekend van een boer uit China die er eentje had gefokt van 600 Kilo. Deze varken was ruim 2 meter lang. Het ging hier echter niet om een kudde maar 1 exemplaar.

Het fokprogramma is een van de maatregelen die China neemt om het enorme tekort aan varkensvlees op te lossen. Varkenspest heeft de algehele veestapel in China gehalveerd waardoor de prijzen voor varkensvlees naar recordhoogtes zijn gestegen.

De Chinese vicepremier Hu Chunhua waarschuwt dat de varkensvleestekorten in zijn land alleen maar toenemen. Hij verwacht een jaarlijks tekort van 10 miljoen ton. Dat is meer dan er nu jaarlijks wereldwijd wordt verhandeld. Reden te meer om de productie in China flink op te krikken, aldus Chunhua.

Bron: ADNegen Militairen aangehouden in verdovende middelen onderzoek

Exclusief: Lexxxus wint rechtszaak van 0Fux en wij hebben het papierwerk