in

WTF: Amerikaanse gelovigen willen McDonald’s in de kerk

Om de teruggang in kerkbezoek in Amerika tegen te gaan, wil een aantal religieuze Amerikanen McDonald’s vestigingen plaatsen in kerken. De verleiding van hamburgers en frietjes zou kerkbezoek aantrekkelijker moeten maken.

,,De kerk kan in tegenstelling tot McDonald’s het grote publiek niet goed meer bereiken,” vertelt bedenker Di Lucca van de religieuze organisatie Lux Dei Design aan NBC news.

Volgens recente cijfers van de organisatie zouden in Amerika alleen al drie miljoen leden jaarlijks de kerk verlaten. In 2013 zijn ruim 10.000 kerken in Amerika gesloten. Daar tegenover staat dat ruim 70 miljoen mensen per dag bij McDonald’s eten.

Di Lucca realiseert zich dat ,,veel mensen het een krankzinnig idee zullen vinden,” maar hoopt toch door middel van crowdfunding een miljoen dollar op te halen. Echt hard loopt de actie vooralsnog niet, slechts een schamele 167 dollar is tot nu toe opgehaald.

Lachen
Marloes Nouwens, woordvoerster van de Protestanse Kerk in Nederland moet wel lachen om de originaliteit van het Amerikaanse initiatief. ,,Maar ik kan me voorstellen dat bezoekers van McDonald’s niet direct op zingeving zitten te wachten als je daar komt voor een hamburger.”

Ze vertelt dat de Protestantse kerk in Nederland altijd op zoek is naar manieren om de kerk zichtbaarder in de samenleving en toegankelijker te maken. ,,Daarom experimenteren we bijvoorbeeld ook met dominees in de kroeg. Maar zo’n typisch Amerikaans idee is denk ik niet echt iets voor ons.”

Bron: ADFull-Laar ft. Slick-N-Marvel & Sophia Ayana – Grappuh Makers (prod. by Chef Red)

Video: Gwen Stefani – Spark The Fire