in

Wow: zeven doden door coronavirus in noorden van Italië

Het dodental van het coronavirus in Italië is gestegen naar zeven. Het laatste slachtoffer betreft een 80-jarige man die vorige week naar het ziekenhuis in Lodi moest na een hartaanval.

Artsen vermoeden dat hij het virus daar opliep van een andere patiënt. Ook de andere slachtoffers zijn net als in China vooral ouderen. Drie van hen hadden al gezondheidsklachten voordat ze het virus kregen. De autoriteiten meldden maandag dat bij inmiddels meer dan 220 mensen in Noord-Italië het virus is vastgesteld.

In veel Europese landen is het virus al opgedoken. Erg apart dat we in Nederland nog niks hebben gezien of gehoord erover. Daar hebben wij de grootste vraagtekens natuurlijk bij. Wat wordt er wel en niet aan ons verteld door onze eigen regering?

Hoe erg is het Coronavirus eigenlijk. Het is bestempeld als SARS-2. Op 13 februari werd de naam van het virus aangepast naar SARS-CoV-2. Besmetting met het virus heet nu Coronavirus Disease (COVID-19).

Er gaan wereldwijd echt heel veel mensen dood aan het virus. Meer dan alle andere virussen dus we worden in het duister gehouden m.b.t. de ernst van deze situatie.

Wat denken jullie? Is het niet tijd dat we zelf maatregelen gaan treffen? Maskertjes, genoeg eten in de vriezer en kast voor een aantal weken of maanden? Moeten we niet zelf beginnen met voorbereidingen te treffen voor een eventuele uitbraak?

Laat het aan ons weten via social media a.u.b.

Bron: TelegraafFamke Louise zegt dat de Pussycat Dolls haar lopen na te doen

Kijken: het verschil tussen een neppe en echte Rolex zie je op deze manier