in

Witte haai van 5 meter gespot in zee bij Mallorca

De haai zou je zomaar een kusje kunnen geven als je met vakantie besluit te gaan watertrappelen daar…. lol

Er is voor het eerst in 30 jaar een witte haai gespot in Spaanse wateren. Er gingen geruchten rond maar nu zijn er foto’s en filmpjes.

De haai is om precies te zijn gespot in zee bij Cabrera. Cabrera is het hoofdeiland van de Cabrera Archipel, een groep van kleine eilanden in de Middellandse Zee ten zuiden van Mallorca in de bij Spanje behorende Balearen. De haai is daar momenteel aan het rondbanjeren.

Bioloog Ricardo Sagarminaga van Buiten leidde een expeditie voor Alnitak, waarbij de Grote Witte Haai van net iets meer dan 5 meter lang gespot werd. Hij deelde de indrukwekkende foto op de Facebook-pagina van Alnitak en vermeldde erbij dat de groep de haai een uur had gevolgd en geobserveerd. (fb post onderaan de pagina).

Hij plaatste ook het volgende in zijn berichtgeving erover in de Facebook post:

“In de afgelopen jaren waren er onbevestigde waarnemingen en verschillende geruchten, maar dit is de eerste wetenschappelijke waarneming van de aanwezigheid van de witte haai in de Spaanse wateren in 30 jaar tijd”.

Ga je op vakantie naar Mallorca dit jaar? Koop dan een zwempak of broek gemaakt van Vibranium want als je een kusje krijgt van deze meneer ben je nog verder van huis dan je al was.
RBDJAN heeft drie nieuwe singles uitgebracht

Franse overvaller Rédoine Faïd ontsnapt met helikopter