in ,

Wij snappen wel waarom Jiggy Dje, S10 naar de Ark heeft gehaald

“kapitaliseren op een markt vol depressieve kinderen met zelfmoordgedachten”

Noah’s Ark heeft bekendgemaakt dat ze S10, wat je uitspreekt als Stien, hebben getekend.

Het lijkt erop de Jiggy met S10 een soort Lil Peep wave wilt gaan introduceren op een wat groter vlak hier in Nederland. NOiSEY was er een aantal maanden geleden vroeg bij een met een heel openhartig interview waar bijvoorbeeld het volgende in voorkwam.

OUTBRAIN_VIDEO_AD

S10: Ik wil zware onderwerpen zoals depressie en zelfmoord bespreekbaar maken.

Stien den Hollander moet nog 17 worden, heeft in een psychiatrische instelling gezeten waar ze bijvoorbeeld borderline als diagnose hadden gesteld bij haar (waar ze zelf overigens niet mee eens was), heeft zelfmoord proberen te plegen en heeft stemmen in haar hoofd die elke dag tegen haar praten.
Die stemmen zijn van een man en een vrouw. De man is volgens haar een soort oude detective met een hoed, lange jas en een baard. De vrouw is een soort spion en super streng. Ze hoort ze iedere dag in haar hoofd en heeft geaccepteerd dat ze niet meer weggaan.

En nu is S10 daarover aan het rappen. Erg interessant voor Jiggy natuurlijk… Die houdt de Amerikaanse scene blijkbaar nauwlettend in de gaten. Artiesten met soortgelijke verhalen doen het erg goed daar op dit moment. Ze gaat er zelfs dood aan. Depressie onder jongeren in de V.S. is hoger dan ooit. Dat zal hier ook wel het geval zijn.

Commentaar op Youtube onder de video “Zonder Reden”:
W-S The young dwarf 2 maanden geleden – eindelijk muziek waar ik me egt in kan vinden heb soort gelijke dingen meegemaakt loop al van af heel jong in de Psychiatrie ik vind het egt lef hebben dat je dit gewoon doet ga zo door.

Uit onderzoek van San Diego State University dat is uitgevoerd onder leiding van Jean Twenge kwam bijvoorbeeld de volgende theorie naar buiten: Van intrinsieke doelen naar extrinsieke doelen.

De theorie van Twenge is dat de huidige generatie jongeren gericht is op extrinsieke doelen in plaats van intrinsieke doelen. En dat maakt depressief. Intrinsieke doelen hebben te maken met persoonlijke ontwikkelingen, terwijl extrinsieke doelen gericht zijn op materiële zaken en oordelen van anderen. Een hoog inkomen en een goed uiterlijk staan bij de huidige generatie jongeren hoger op het verlanglijstje dan het verkrijgen van bevoegdheden of het hebben van een zinvolle levensfilosofie….. herkenbaar? Zeer zeker! Nederland zit hier op dit moment overvol mee.

Credit: S10 – Zonder Reden Youtube

Soms gaat het niet perse om de kwaliteit van je kunsten maar om de dingen die je zegt waar mensen, in dit geval, jonge mensen, met issues, zich aan kunnen relativeren. Doe er een fles wijn bij, een pakje sigaretten en een wat donkere video, en je hebt beeldvorming en audio wat bij de gevoelens past. De connectie die herkenbaarheid triggert tussen uitzender en ontvanger is op dit vlak vele malen belangrijker dan de uitvoering ervan.

Maar in het geval van S10 zit het er net tussenin. Haar eerste project luistert niet slecht weg al jij je kan relativeren aan haar verhaal. “Erg herkenbaar, en zeker niet slecht” kregen wij te horen van iemand die wij ernaar hebben laten luisteren. Uiteraard iemand die een problematische periode heeft gehad in haar tienerjaren.

Hopelijk wordt het gebruik van pillen en tabletten die je kan krijgen bij de apotheek niet teveel benadrukt in deze nieuwe wave wat gaat opstaan als S10 één van de eerste is die erin slaagt om ermee door te breken. Er is een interessant stuk hierover terug te lezen op de UK versie van onze blog.

Wij wensen S10 in ieder geval heel veel succes en gezondheid toe.Na H&M is het nu de beurt aan Albert Heijn om naar hun moer gestuurd te worden

Er is een “John Wick” serie in de maak genaamd “The Continental”