in

Wij hebben Google een mailtje gestuurd m.b.t Palestina op Maps, dit is wat ze zeiden

cDVdmjmFQkIsOOk-800x450-noPad

Er gaat al een paar dagen een bericht rond op Internet dat Google maps ‘Palestina’ van de kaart gehaald zou hebben.

Wij vroegen ons natuurlijk af hoe dat nou precies zat en hebben daarom meteen een mailtje gestuurd. Om eerlijk te zijn kunnen wij nu echt niet met zekerheid vertellen dat Palestina er überhaupt ooit op heeft gestaan. Wij kunnen hier verder ook geen bewijs van vinden om Google tegen te spreken hierover. Volgens Google zijn echter wel door een bug ‘West Bank’ en ‘Gaza Strip’ van de kaart verdwenen. Dit was ons mailtje:

Hallo Google,

Wij willen graag vragen wat hier de bedoeling van is en of jullie hier iets aan gaan doen op Maps? Of is het zo dat jullie voor de bezetting zijn van Palestina door Israël?

https://www.change.org/p/google-inc-google-put-palestine-on-your-maps?recruiter=344441692&utm_source=share_petition&utm_medium=whatsapp

Hoe klein het ook is van wat er nog over is van Palestina, het hoort benoemt te worden op Maps.

Hoogachtend,

De Redactie.

Dit was het antwoord van Google:

Hi redactie,

Voor wat betreft de aanwezigheid van de Palestijnse gebieden in Google Maps kan ik het volgende met jullie delen:
There has never been a “Palestine” label on Google Maps, however we discovered a bug that removed the labels for “West Bank” and “Gaza Strip”. We’re working quickly to bring these labels back to the area.
Overigens bestaat er een Palestijnse editie van Google: google.ps.
Hartelijke groeten,

Volgens Google heeft Palestina er nooit opgestaan:
Om nog eerlijker te zijn hebben wij de berichtgeving ook verkeerd opgepakt. Heel veel mensen op Facebook en Twitter schreven ‘Google heeft Palestina van de kaart gehaald’. De officiële berichtgeving is dat er een internationale oproep is gedaan door instanties om Google te benaderen voor ‘een plaatsing’ van Palestina op Maps.

CaptureSMFH: Vrouw parkeert oldtimer boven op Ferrari van 3 ton

Netflix introduceert keiharde nieuwe serie genaamd ‘Luke Cage’