in

Wereldwijd tekort aan condooms verwacht

Er dreigt een wereldwijd tekort aan condooms. Daarvoor waarschuwt de grootste producent van het anticonceptiemiddel, het Maleisische Karex Berhad. De oorzaak is de lockdown in het land.

Karex Bhd uit Maleisië maakt wereldwijd één op de vijf condooms, maar de afgelopen tien dagen hebben de drie Maleisische fabrieken er geen één geproduceerd, vanwege een door de overheid opgelegde lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Als gevolg hiervan zijn er 100 miljoen minder condooms die internationaal op de markt worden gebracht en worden geleverd aan staatssystemen voor gezondheidszorg of worden gedistribueerd door hulpprogramma’s.

via GIPHY

Goh Miah Kiat, Karex Chief Executive, sprak met Reuters over de verontrustende gevolgen van de sluiting en zei:

We are going to see a global shortage of condoms everywhere, which is going to be scary.

My concern is that for a lot of humanitarian programmes deep down in Africa, the shortage will not just be two weeks or a month. That shortage can run into months.

The good thing is that the demand for condoms is still very strong because like it or not, it’s still an essential to have.

Given that at this point in time people are probably not planning to have children. It’s not the time, with so much uncertainty.

Karex is bezig bij de regering een verzoek in te dienen om onder bepaalde voorwaarden te worden vrijgesteld, aangezien Maleisische functionarissen andere producenten van essentiële goederen goedkeuring hebben gegeven om met de helft van hun personeel te werken.Kijken: in India word je nu je huis ingeslagen als je op straat bent

Kijken: dit is geen masker! “This a bitch ass titty!!!”