in

We mogen weer sex hebben met elkaar van het RIVM

Het RIVM heeft een nieuwe houding aangenomen als het gaan om sex tijdens de coronacrisis. Iedereen moest 1.5 meter afstand bewaren (ook op bezoek) maar nu is het “logisch” volgens de instituut “dat u als single ook lichamelijk contact wilt hebben”. In het aangepaste advies staat o.a. het volgende:

Het is wel extra belangrijk dat u bij intimiteit en seks het risico op het coronavirus zo klein mogelijk houdt. Bespreek samen hoe u dat het beste doet. Spreek bijvoorbeeld met eenzelfde persoon af om lichamelijk of seksueel contact te hebben (bijvoorbeeld een knuffelmaatje of ‘seksbuddy’), mits u klachtenvrij bent. Maak met deze persoon ook goede afspraken hoeveel andere mensen u beiden ziet. Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus.

Er werd kritiek geuit op het eerder advies van het RIVM door o.a. de in seksualiteit gespecialiseerde publicist Linda Duits. In een stuk in Het Parool pleitte ze voor soepelere regels voor alleenstaanden:

“Nabijheid en lichamelijk contact zijn geen luxe, het zijn elementaire behoeften. Een celibaat alleen voor singles en latters is onmenselijk en moet dus worden opgeheven.”

Bron: JoopKijken: Karen maakt haar MMA debuut

De zon is een “lockdown” periode ingegaan en dat kan mogelijk bevriezing & hongersnood veroorzaken