in

We hebben in Nederland zo’n 1150 bedden op de IC beschikbaar

Met allerlei maatregelen kunnen in totaal 1500 plekken op de intensive care worden gerealiseerd. Dat schrijft minister Bruins van Medische Zorg in een reactie op Kamervragen. Normaal gesproken zijn er in Nederland zo’n 1150 bedden op de ic beschikbaar.

Er wordt op dit moment een debat gevoerd over hoe snel het uitgebreid kan worden naar 2 of 3000 bedden.

Hopelijk leert Nederland van deze crisis want 1150 IC bedden op een bevolkingsaantal van 17,18 miljoen Nederlanders is eigenlijk een beetje onvoorstelbaar. We moeten nog maar zien hoe hard het gaat met het coronavirus in Nederland de komende weken. Als je het debat hebt gevolgd weet je nu dat iemand 2 tot 3 weken op een IC bek kan komen te liggen als diegene hard wordt getroffen door het virus.

Als wij een keer te maken krijgen met een coronavirus wat zich ook maar 2 x zo snel verspreidt en maar ietsjes gevaarlijker is dan de huidige hebben we dus echt een heel groot probleem hier in Nederland.

Kamerleden worden tot ongeveer 12.30 uur bijgepraat over het coronavirus door Jaap van Dissel van het RIVM en Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en het Erasmus MC. Om 13.00 uur volgt een debat in de Tweede Kamer.Ladies: film kijken samen met je vriendinnen kan nog steeds door de Netflix Party Extension

Kijken: klootzak koopt 17.000 flesjes handzeep, wilde ze met winst verkopen op Amazon maar werd verbannen