in

Wat is dat toch met Trump en dat TikTok gezeur van die man?

TikTok vs Trump blijft een hot topic, omdat China heeft gereageerd op de geruchten dat Microsoft de app overneemt.

Eerder deze maand dreigde Trump de populaire app voor het delen van video’s in Amerika te verbieden nadat Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen bezorgd waren dat de app, die eigendom is van het in China gevestigde bedrijf ByteDance, persoonlijke gegevens van Amerikaanse gebruikers zou kunnen verzamelen. TikTok ontkende deze beschuldigingen.

Naar aanleiding van de dreigementen van Trump om de app in de VS te verbieden, deden geruchten de ronde dat het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft het over zou nemen en dat Microsoft in gesprek was met ByteDance hierover.

Na een gesprek met Satya Nadella, CEO van Microsoft, onthulde Trump dat het paar een ‘goed gesprek’ had, waarin hij zei dat de deal ‘om veiligheidsredenen’ niet door China kan worden beheerd.

via GIPHY

China heeft sindsdien gereageerd door te zeggen dat het de ‘diefstal’ van een van hun bedrijven niet accepteert en dat het ‘tal van manieren heeft om te reageren als de regering de geplande smash and grab uitvoert’.

Een sterk geformuleerd artikel via het door de staat gecontroleerde mediakanaal China Daily zei dat het land actie zal ondernemen als een verkoop door Trump wordt gedwongen, meldt Forbes. De verklaring impliceert dat het altijd de intentie van Trump was om China te dwingen de app te verkopen.

ByteDance-oprichter Zhang Yiming zou naar verluidt een brief naar de werknemers van het bedrijf hebben gestuurd waarin hij de geruchten en de kritiek waarmee ByteDance op sociale media werd geconfronteerd, heeft geadresseerd.

Volgens Reuters staat o.a. het volgende in deze brief:

I actually understand [the criticism]. People have high expectations of a company founded by a Chinese person which is going global but have little information about it. With lots of grievances towards the U.S. government, they tend to lash out at us with harsh criticism.

Zhang voegde eraan toe dat hoewel het dwingen van verkoop ‘onredelijk’ zou zijn, het nog steeds deel uitmaakt van het juridische proces en het bedrijf zich daaraan zou moeten houden als het zover zou komen. Hij voegde eraan toe dat hij van mening is dat een verkoop niet het doel van Amerika is en dat het echte doel van het land ‘het bereiken van een algeheel verbod’ van de app is, meldt Bloomberg.

ByteDance is naar verluidt op zoek naar een manier om de voortdurende confrontaties met de Amerikaanse regering op te lossen, maar heeft nog geen definitieve beslissingen genomen. Trump heeft gedreigd de app vanaf 15 september te verbieden als een deal niet wordt gehaald.

via GIPHY

Een aanname van onze kant die we dus niet kunnen bewijzen met feiten: maar dit zet je wel aan het denken!

“Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”.

Het lijkt erop dat de hele wereld maar Engels moet gaan spreken binnen nu en 100 jaar (wat zo goed als gebeurd al) want het is niet de Chinese regering die op ons mag spioneren en de wereld mag overnemen maar wel de Amerikaanse? Is dit waarom ze alle grote social platforms in bezit willen hebben? Hebberige gasten…. of is het gewoon jaloezie? Jaloezie omdat deze populaire viral applicatie niet is ontwikkeld in Silicon Valley?

En waar haal je in godsnaam het gore lef vandaan om met dit soort praktijken gewoon een succesvolle social app met “dwang” letterlijk te willen stelen van een ander?

Goederen uit China, althans, zaken doen met China, voor bijvoorbeeld je kledinglijn, is stukken duurder geworden de afgelopen jaren. Is dit het probleem misschien? Dat de Chinezen hun waarde leren kennen en ongelooflijke economische vooruitgang boeken de afgelopen jaren? Dit is het volgens ons gewoon!

Huawei was ook al een probleem! Ze verkochten wereldwijd de meeste telefoons de afgelopen tijden, zijn toonaangevend de autoriteit op het ontwikkelen van 5G en straks 6G!

China staat op het punt om Amerika gewoon te KANTELEN straks als economische macht en dat willen de Amerikanen gewoon koste wat het koste tegengaan blijkbaar.

Het is trouwens niet China die overal in de wereld bemoeit met van alles, oorlogen voert en gehele landen met de grond gelijk maakt voor economisch gewin. Nee, ze gedragen zich op een hele nette manier door landen financieel te ondersteunen in hun ontwikkeling en zo allianties te sluiten op economische vlak. Onthoudt dat goed mensen…Kijken: MEGA explosie zorgt voor schokgolf in Beiroet, gebouwen compleet weggevaagd

Rapster IrisQueen dropt video voor haar single – JE BENT EEN KECH