in

Wat is dat toch met die freaking Catfish-accounts op Facebook???

Capture

Ik ben niet de enige die er last van heeft want ik zie het dagelijks op mijn TL verschijnen.

Mensen klagen zich een ongeluk en de jongetjes onder ons trappen er ‘nog steeds’ in. Ik krijg dagelijks tussen de 3 en 10 vriendschapsverzoeken binnen van meiden die ik totaal niet ken en niet knap zijn maar ook niet lelijk. Het zit er een beetje tussenin. Dat doen ze dus ‘denken ze’ slim om niet als catfish op te vallen.

Ik let nu extra op!
Ik ben een jaar geleden gestopt met het accepteren van verzoeken waar niet meer dan 20 a 30 gemeenschappelijke vrienden tussen zitten. Daarnaast bekijk ik het profiel alsnog grondig door. Als er dit soort berichten, zoals op de foto hieronder, op de pagina staan dan weet je dat het een Catfish is die je probeert te strikken om een pornopagina te bezoeken of één of ander duur nummer te bellen. En zodra je accepteert taggen ze je direct in een één of ander raar erotisch bericht en zijn zo bijdehand om daar bij voorbaat al excuses voor aan te bieden. Dat bericht komt dan vervolgens op jou TL te staan en met een beetje geluk voor hun merk jij dat pas een halve of hele dag later. Missie geslaagd… genoeg mensen die erop klikken. Dit is mij dus 2 keer overkomen voordat ik het door had want ook ik had de neiging om soms lukraak in 20 sec 30 keer op accepteren te drukken zonder te kijken.

Capture

Het zijn dus geen bots die dit doen maar echte mensen die Facebook gebruiken als een soort van traffic middel om meer inkomsten te generen en dat op een hele nare en vervelende manier. Nu zie ik ook precies wie hongerig als de tering is in mijn ‘vriendschapsverzoekenlijst’. Gasten met relaties alles zie ik bij dit soort accounts als een enkele ‘gemeenschappelijke’ vriend.

Gab jij bent hongerig als de tering… sommige namen zie je echt overal accepteren #SMFH

Capture

Het is een irritante teringzooi aan het worden op Facebook en ze kunnen er blijkbaar niks aan doen. De enige oplossing voor Facebook zou zijn om een paspoort of ID controle in te voeren bij registratie. Maar willen wij dat wel?De officiële trailer van seizoen 6 van The Game of Thrones is zojuist unleashed!!!

Man slaat vrouw bont en blauw en laat het trots aan zijn vrienden zien