in

Wat een baas: 80-jarige held redt leven van peuter in Volendam

Credit: Politie Edam-Volendam & Waterland

Kees Tol (80) heeft afgelopen weekend een heldendaad verricht. Tijdens een fietstocht in Volendam zag hij hoe een 2-jarig jochie kopje onder dreigde te gaan in een sloot. Hij twijfelde geen seconde en sprong de peuter achterna.

De heer Tol was vorige week op zijn fiets toen hij een jongetje op een kade zag staan dat naar het water wees. Zijn gevoel moet hem verteld hebben dat het niet pluis was want hij bedacht zich dat het jongetje wel eens in het water zou kunnen vallen. Hij was samen met zijn vrouw op de Gravelandstraat in het vissersdorp.

Tol ging direct te water, zwom er heen en kon onder water het kind vast pakken en naar boven trekken. Hij bracht het kindje naar de kant en klom zelf ook uit het water. Het bleek te gaan om een 2 jarig jongetje uit Volendam. Het jongetje begon direct hard te huilen. Het jongetje was in een onbewaakt moment aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt en door onbekende oorzaak in het water gevallen.

Na het incident werd het jongetje meegenomen door een ambulance en voor de zekerheid nagekeken in het ziekenhuis.

Redder Tol hield alleen een nat pak aan zijn actie over. Gisteren kreeg hij bezoek van de politie om hem te bedanken voor zijn heldendaad.

Bron: NH Nieuws



Kijken: spectaculaire beelden aanhouding Saïd Razzouki

Kijken: Louis Vuitton of Versace? Het is Gianni Versjees!