in

Wacht ff.. hoe bedoel je globale koffie tekort?

latte-art-gif

Een Italiaanse koffie gigant heeft gewaarschuwd dat wij wel eens zonder koffie kunnen komen te zitten als dingen zo door gaan.

Andrea Illy, voorzitter en CEO van Illycafe vertelde Bloomberg dat de toegenomen consumptie, vooral in opkomende markten, betekent dat we een extra 40.000.000-50.000.000 zakken koffie nodig zullen hebben om de vraag bij te houden in de komende tien jaar. Dat is meer dan de gehele oogst van Brazilië.

coffee-meme

Situatie nog meer verergerd door de klimaatverandering en lage prijzen.
Klimaatverandering gaat ervoor zorgen dat boeren in Brazillie een kwart van hun omzet zullen verliezen. Het zelfde geldt voor boeren in Nicaragua, El Salvador en Mexico. Ze zullen gedwongen hun manier van werken moeten aanpassen willen ze dat dit niet gebeurd.

Tegelijkertijd zijn we allemaal meer koffie gaan drinken. Volgens de International Coffee Organization (ICO), zal de vraag stijgen met bijna 25 procent in de komende vijf jaar. Ontwikkelingslanden raken steeds meer verwesterd en daar hoort de consumptie van koffie bij.Video: Ronnie Flex, Idaly, Lil Kleine, Bokoesam & Jonna Fraser – Hoog/Laag (prod. Jack $hirak)

Ladies: The Waterslyde maakt in bad gaan ineens een heel stuk meer YOLO