in

Waarom werd Franse cartoonist Zeon gearresteerd voor zijn ‘tekeningen’??

34661art-large

Eerder dit jaar werd een cartoonist met de naam Zeon gearresteerd vanwege de inhoud van zijn tekeningen.

Vier politieagenten kwamen hem ophalen vanwege een klacht die werd ingediend door de BNVCA (National Bureau of Vigilance against Anti-Semitism). Naar eigen zeggen heeft de BNVCA ‘speciale privileges’ als het aankomt op aanklagen en laten vervolgen. (Hmmmm)

Een Franse rechter liet het dus toe om de kunstenaar terecht te laten staan voor raciale, religieuze haat, door spraak, schrijven, foto of middel van elektronische communicatie. Zeon weigerde echter om zijn vragen te beantwoorden. Hij werd vrijgelaten in de late ochtend. Het ging om de rechter tekening van een arm met een mes in de vorm van Israël waarmee een Palestijns jongetje doodgestoken wordt.

Zeon werd in 2009 ook al een keer gearresteerd voor zijn werk maar werd de volgende dag vrijgelaten. Dat ging om de bovenstaande tekening van de weegschaal.

Er klopt toch iets niet aan dit verhaal? Waarom is vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid nu ineens wel verkeerd en fout maar als het gaat om ‘satire’ van Hebdo geen enkel probleem. Dat hij überhaupt wordt meegenomen door agenten <<< is toch al vreemd zoiets? Of dit nou oud nieuws is of niet.. het blijft frappant als je zoiets leest voor het eerst. Waarom de één wel en de anders niet? De tekeningen van beide partijen zijn afschuwelijk naar onze mening.FakkaTV: Zo ziet een drive-in fittie met medewerker Mac eruit #LOL

EyeCandy: Wat een plezier voor het oog!