in

Waarom tandpasta inslikken helemaal niet goed voor je is

brush

Er zijn genoeg mensen die dit doen na het tandenpoetsen. Ze zijn ervan overtuigd dat het helpt bij frisse adem of vinden het gewoon lekker.

Maar is tandpasta inslikken na of tijdens het poetsen wel een goed idee? Wij hebben het voor je uitgezocht en dat blijkt dus niet het geval. Het is eigenlijk best slecht voor de gezondheid. Een aantal bijeffecten van het regelmatig doorslikken van tandpasta zijn:

-buikkrampen
-spierkrampen
-hartritmestoornissen
-braken
-hoofdpijn

Fluorose:
Permanente, witte vlekken op de tandglazuur. In de meer ernstige gevallen kunnen deze vlekken zelfs bruin tot zwart zijn. Kinderen tussen 1 en 4 jaar zijn hier het meest gevoelig voor omdat hun tandjes nog in volle ontwikkeling zijn, na het achtste levensjaar is het risico op fluorose al een stuk kleiner. Te veel fluoride in het bloed kan de cellen, die zorgen voor het vormen van de volwassen tanden, verstoren.

Beschadiging van het glucosemetabolisme:
Fluoride zorgt voor beduidend hogere glucosegehalten in het bloed en afname van het insulinegehalte. Sommige onderzoekers brengen het fluorideprobleem in verband met een stijging van de kans op het krijgen van diabetes bij kinderen. Het kan ook leiden tot aantasting van de huid rond de mond.

Acute vergiftiging tot de dood:
Een tube tandpasta voor kinderen van het merk X bevat ongeveer 143 mg fluoride en kan een kind van minder dan 30 kg doden wanneer deze de inhoud van de tandpasta binnen speelt. Echter zijn deze voorvallen eerder zeldzaam.Boef dropt zijn langverwachte EP ‘Gewoon Boef’

Hitler had een hele kleine misvormde micro piemelaar