in

Waarom je bed opmaken in de ochtend MEGA ongezond is

ISaE5yt

Zo’n strak opgemaakt bed staat lekker opgeruimd, maar voor de hygiëne hoef je het niet te doen. Sterker nog: ‘s ochtends het bed opmaken doet meer kwaad dan goed.

In ons bed leven zo’n 1,5 miljoen microscopisch kleine beestjes: huisstofmijt. Huisstofmijt smult van menselijke huidcellen en hebben een warme, vochtige atmosfeer nodig om te overleven. Kortom: dat warme nestje is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor al die beestjes die gezellig in bed woelen.

Op de bovenstaande foto kan je zien hoe een huisstofmijt eruit ziet. Het lijken wel beesten uit een Alien film. En als ze zo groot zouden zijn als een mens dan zouden wij zeer ZEKER op het menukaart staan van deze monstertjes.

Sommige mensen ontwikkelen een allergie voor de huisstofmijt. In de meeste gevallen zijn zij niet allergisch voor het beestje zelf, maar voor een allergeen dat in de uitwerpselen zit. Wanneer de allergenen in contact komen met de huid of worden ingeademd, begint de reactie. Veel voorkomende klachten zijn hoesten, eczeem, niezen en tranende ogen. Doordat huisstofmijten zich graag in en rondom het bed begeven, is de allergische reactie ‘s nachts vaak heftiger dan overdag. Geschat wordt dat ongeveer 5 tot 10 procent van de mensen last heeft van huisstofmijtallergie.

Liter vocht
Als je slaapt, zweet je. Iedereen verliest ’s nachts ongeveer een liter vocht. In combinatie met lichaamswarmte en huidcellen creëer je daarmee de perfecte leefomstandigheden voor huisstofmijt. Als je ’s ochtends de lakens openslaat om lucht en licht binnen te laten, verdwijnt dat warme plekje. De mijten raken gedehydrateerd en gaan dood of op zoek naar een andere plek.

’s Ochtends gehaast je bed opmaken en netjes achterlaten is dus niet meer nodig. Beste excuus ooit!

Like & Share als je deze informatie handig vindt.Video: BOEF – Gewoon BOEF (prod. #RealLifeLivin Beats)

Er komt blijkbaar een serieuze autobiografische film over 2Pac genaamd ‘All Eyez On Me’