in

Ulgh: Waarom je altijd je schoenen uit moet doen thuis

Nike-Air-Yeezy-2-Blackout_1

Bij de één hoeft het niet en kan je doorlopen, en bij de ander is het een verplichting. Schoenen uit!

Thuis doe je het de ene keer wel en de andere keer niet. Soms heb je haast en ren je met je schoenen aan door het huis om snel iets te doen voordat je uit de voordeur verdwijnt. Ja moeder roept je verneukt me tapijt! Je tante zegt ‘Weet je wel hoe duur mijn vloer is?’… Je oma zegt ‘het is vies om met je schoenen door het huis te lopen’.

421.000 (!) bacteriën
Volgens onderzoek is het beter voor je gezondheid om je schoenen op de deurmat achter te laten. Onder je zolen zeul je namelijk een leger van bacteriën mee. En dan bedoelen we niet een klein leger, maar een complete krijgsmacht. Onderzoekers aan de Universiteit van Arizona ontdekten dat er gemiddeld 421.000 (!) bacteriën aan de buitenkant van je schoenen huizen, met negen verschillende bacteriestammen.

Zo ontdekten ze bacteriën die onder meer de zogeheten escherichia coli en klebsiella pneumonia bacterie, die infecties aan de urinewegen kan veroorzaken en de serratia marcescens bacterie, waardoor je kans hebt op infecties aan de luchtwegen.

Als je er helder over nadenkt kom je tot de conclusie dat het eigenlijk niet zo gezond is. Alleen op een openbare toilet is het al een broedplaats voor 77.000 verschillende soorten bacteriën. Volgens de onderzoekers is het verstandig om je schoenen zo nu en dan in de wasmachine te pleuren #LOL. Die hebben blijkbaar geen dure Jordans of Yeezys in de kast staan.FakkaTV: BOEF – ‘Toen ik vrij kwam, had ik niet verwacht dat dit zou gebeuren’

Fietsendieven aanpakken met exploderende airbag zadel kan gewoon #LOL