in

Waarom hebben zo verschrikkelijk veel mensen Nguyen als voor of achternaam??

capture

Ik ben deze naam dit jaar wel 150 x tegengekomen op Facebook en het blijft altijd hangen.

Vandaag was het de druppel die de emmer deed overlopen, het is zondag, heb niks te doen dus ben op onderzoek uitgegaan.

Het is geen achternaam zoals de Jong, Jansen of de Vries wat de meest bekende ‘basic’ achternamen van Nederland zijn. Nguyen kom je echter ook vaak tegen maar het is er eentje die opvalt en je aan het denken zet. Althans mij wel dan… maar ik draaf door met dat soort dingen soms en neem jullie daar vandaag even graag in mee LMFAO!

Het eerste wat in mij opkwam is een hype of iets anders waar mensen graag hun naam aan verbinden. Een movement, een game of een leefstijl, idk! Het tweede wat in mij opkwam is hoe spreek je dat eigenlijk uit joh…

Het is iig geen hype of iets waar mensen hun naam graag aan verbinden en de naam uitspreken doe je ook niet zo 1 2 3. Mij lukt het nog steeds niet want me tong raakt in de knoop als ik het probeer SMFH! Er zijn gewoon video’s gemaakt door mensen, dedicated aan het uitspreken van deze voor of achternaam.

Als deze chick het uitlegt raak ik helemaal in de war ermee…

Nguyen is een Vietnamese naam voor jongens en meisjes. De betekenis van de naam is `origine`. Maar liefst 40% van de Vietnamese bevolking draagt deze naam! Deze naam is niet alleen populair in Vietnam maar ook in een aantal andere Aziatische landen. Nguyen was verder de naam van een grote familie die ondergeschikt waren aan een Vietnamese keizer.

De naam staat zelfs op nummer 2 in Nederland voor achternamen van een niet Nederlandse afkomst. Yilmaz staat op de eerste plek. Dus ik ben zeer zeker niet gek en ben vast niet de enige die deze naam opvallend vaak voorbij ziet komen en er een keertje een vraagteken bij heeft gehouden.

captureIKEA verrast bezoekers met Syrische woning in showroom

Dave Chappelle is terug met Skits & Stand-Up, hij is het niet verleerd!