in

Vrouwen met tattoos hebben meer zelfvertrouwen blijkt uit onderzoek

tattoo
Het vereeuwigen van je favoriete design of quote vergt natuurlijk ook behoorlijk wat zelfverzekerdheid, want je wil niet dat je je kersverse tatoeage na een jaar al zat bent.

Daarom is het ook niet zo heel verrassend dat uit een recent onderzoek blijkt dat vrouwen met tatoeages over het algemeen meer zelfvertrouwen hebben dan vrouwen zonder.

Hoewel resultaten van dit onderzoek laten zien dat er een verband bestaat tussen het aantal tatoeages dat vrouwen hebben en hun zelfverzekerdheid, is het natuurlijk niet zo dat tatoeages op zich zorgen voor een verhoogd zelfvertrouwen. Het zou wel zo kunnen zijn dat vrouwen die een tatoeage nemen over het algemeen zelfverzekerder zijn, omdat het natuurlijk een behoorlijke commitment is én je er zeker wat lef voor nodig hebt.

Opvallend is wel dat vrouwen met meer tatoeages ook vaker depressieve gevoelens blijken te hebben. Het onderzoek suggereert dat dit zou kunnen komen omdat vrouwen vaak voor een tatoeage kiezen om emotionele wonden te helen: “Just as breast cancer survivors and abuse victims acquire tattoos and piercings to restore physical losses, we think the women in our study may be trying to restore emotional losses with more tattoos.”

Echter hebben de onderzoekers niet gevraagd naar de reden die vrouwen hebben voor het nemen van een tatoeage. Het is dus lastig om te verklaren waar deze depressieve gevoelens nou daadwerkelijk vandaan komen. Maar of je nu een reden hebt voor het nemen van een tatoeage of er gewoon een (of meer) hebt omdat je het mooi vindt, het belangrijkste is natuurlijk dat je er zelf tevreden mee bent.

Bron: NSMBLDisney lanceert eigen Netflix in 2016

Stitches heeft vandaag weeeeer klappen gehad #SMFH