in

Vrouwen in Azië krijgen menstruatieverlof, nu nog in Nederland!!!

abdominal-pain-during-pregnancy

Het recht op betaald verlof tijdens de menstruatie is in Westerse landen niet echt een bekend fenomeen. Wij horen hier namelijk voor het eerst van….

In Azië komt het in verschillende landen wel voor. Ze hebben vrouwen in de Chinese provincie Anhui vanaf zondag het recht op twee vrije dagen wanneer ze een doktersverklaring afgeven bij hun werkgever. Dat meldt CNN.

In Japan, Indonesië, Zuid-Korea en Taiwan hebben ze al een hele tijd recht op vrije dagen als ze ongesteld zijn.

Menstruatiepijn
Sommige vrouwen hebben zo heel erg last van krampen dat ze toch wel thuis blijven als het beter uitkomt op momenten. Die melden zich dan gewoon ziek. Maar als dit te vaak gebeurd jaarlijks kan het effect hebben op de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de werknemer. Juist voor deze vrouwen zou een dergelijk verlof in het leven geroepen moeten worden. 25% van de vrouwen wereldwijd zijn gezegend met een pijnloze menstruatieperiode. En 10% van de vrouwen wereldwijd kan niet normaal functioneren omdat de krampen zo heftig zijn op momenten.

Taiwan & Indonesië
In Taiwan werkt het zo. Vrouwen hebben daar sinds 2014 recht op een vrije dag per maand en bij drie vrije dagen wordt de helft van het salaris doorbetaald. In Indonesië hebben ze recht op twee vrije dagen. Daar word echter nauwelijks gebruik van gemaakt want in Indonesië de bedrijven eerst een lichamelijk onderzoek willen instellen voordat het verlof wordt toegekend.

Like & Share als jij vindt dat vrouwen in Nederland hier ook recht op moeten hebben!Vader weet niet hoe snapchat werkt en stuurt ‘dacht hij’ dickpic naar zijn vrouw

Nino is terug met een nieuwe naam en Engelstalige track + video