in

Vrouw vindt dode muis in brood van Albert Heijn

De zoon van de Helmondse Zineb had het broodje bijna in z’n mond gestopt, maar merkte net op tijd dat er is niet klopte. De moeder was op dat moment meer boterhammen aan het smeren en ook zij vond dat het brood stonk en er vreemd uitzag. Even later kreeg zij de schrik van haar leven: er zat een dode muis in, verspreid over het hele brood.

Gelukkig had haar zoontje nog niet van het brood gegeten. Moeder Zineb besloot het brood verder te inspecteren. Hoe verder ze keek, hoe duizeliger zij werd. “Er staken haartjes uit.” Zo vertelt zij aan het AD:

“Letterlijk. Ik werd licht in mijn hoofd. Op een gegeven moment zag ik een stuk met haartjes. Daarna een deel van een staartje. Het was echt even schrikken. Ik heb meerdere keren overgegeven.”

De nicht van Zineb gaf haar als tip een melding te doen bij het NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Zij bewaken onder meer de veiligheid van consumentenvoedsel. Zineb volgde de tip op en vulde online een formulier in, waarin ze haar verhaal deed en foto’s bijvoegde. Vervolgens werd zij gebeld door een medewerker van het NVWA, die zei dat zij het best terug kon gaan naar het filiaal van de Albert Heijn. Toen Zineb aankwam bij de Albert Heijn, moest zij daar nog een keer overgeven.

via GIPHY

Eenmaal aangekomen deed ze haar verhaal bij een apartgenomen broodmedewerker. “Toen ik vertelde dat ik een gebakken muis in mijn brood vond, begon de jongen te lachen. Waarschijnlijk van de zenuwen. Vervolgens bood hij me een taart aan. Een taart?! Ik hoefde niets, maar voordat ik het wist had hij twee stickers uitgeprint waar ik gratis brood mee kon halen. De boterhammen met de muis heb ik daar laten liggen. Ik wilde het niet.” aldus Zineb.

De Albert Heijn geeft aan geschrokken te zijn van het incident. Het filiaal heeft direct contact gezocht met de leverancier, die direct het brood is komen ophalen. “We nemen dit vanzelfsprekend heel serieus. Ook wij zijn er erg van geschrokken. Wij hebben inmiddels goed contact met de klant en gaan zorgen voor een goede oplossing. Momenteel zijn wij in gesprek met de leverancier om te achterhalen hoe het heeft kunnen gebeuren en wat ze eraan doen om dit te voorkomen.” laat Albert Heijn weten aan het AD.

Bron: Zineb

Bron: ADStandbeeld Belgische Leopold II weggehaald

FAKKA interviewt oud persvoorlichter en woordvoerder van Martin Luther King