in

Vrouw verliest 10 jaar van haar geheugen na overbelasting op WC door constipatie

FYI: Check ons elke dag voor het meest opmerkelijke nieuws & entertainment nieuws vanuit de hele wereld!

Wanneer we verstopt raken en niet kunnen poepen kan dit dus blijkbaar meer dan alleen pijn en ongemak veroorzaken.

Dit overkwam een vrouw uit Hongkong die tijdelijk 10 jaar van haar geheugen verloor, nadat ze zichzelf had overbelast tijdens het poepen.

Bezorgde familieleden brachten haar onmiddellijk naar het ziekenhuis nadat ze geheugenverlies hadden opgemerkt, maar artsen vonden haar hersenfuncties normaal en stuurden haar weer naar huis.

Het geheugenverlies duurde acht uur, en nadat ze was hersteld, herinnerde de vrouw zich helemaal niet meer dat ze voor een paar uur gewoon van alles kwijt was. Deze vrouw had een of ander rare kortsluiting opgelopen van het veel te hard drukken op de WC.

In een interview met de media in Hong Kong verklaarde neuroloog dr. Peng Jiaxiong dat dit soort voorvallen medisch bekend staan als “transient global amnesia”. Het zou veroorzaakt kunnen worden door incompetentie van de interne halsader, waarbij de bloedtoevoer naar de hersenen in het gedrang komt.

Dit zou kunnen hebben geleid tot onvoldoende zuurstoftoevoer naar de hersenen op het punt van inspanning als gevolg van constipatie.

Maar de arts voegde eraan toe dat dergelijke gebeurtenissen zeldzaam zijn en naast constipatie-patiënten lopen degenen die zware objecten tillen of intense emoties ervaren een groter risico.

Hij adviseerde dat degenen die symptomen van geheugenverlies ervaren na inspanning onmiddellijk medische hulp moeten zoeken, en dat dergelijke patiënten 30% meer kans hebben op een beroerte.

Dus jullie lezen het, niet te hard persen op de WC als je verstopt zit. Je zou maar vergeten hoe je van je achternaam heet of dat je in je eigen huis zit te schijten. Is teveel paniek man…The Haunting Of Hill House’ schrijvers Michael & Paul Clarkson gaan nieuwe Horror Drama ‘Red Rose’ maken voor BBC

Mensen in Breda spreken zich uit over de Lambo van Mobicep