in

Vrouw uit Waarle reed de minares van haar man opzettelijk aan en kreeg 1.5 jaar celstraf ervoor

Foto alleen ter illustratie

DEN BOSCH – Antoinette M. (36) uit Waalre heeft vrijdagmiddag anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, gekregen van de rechtbank in Den Bosch. Ze achtervolgde in januari met haar auto de minnares van haar man en reed haar auto in Dommelen opzettelijk aan. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond.

Een waargebeurde actiefilm met een horror scenario waarbij er twee auto’s met een bloedgang door het dorps scheurden, waarbij Antoinette M, de andere vrouw van de weg duwde, tegen een lantaarnpaal aan. Ze sleurde vervolgens de andere vrouw bij de haren uit de auto. Of ze nog een paar stompen heeft uitgedeeld is verder niet bekend. Het nare van het geheel is dat de 12-jarige dochter bij het slachtoffer in de auto zat.

De officier was natuurlijk genadeloos en eiste vier jaar cel voor een dubbele poging tot doodslag. De rechter ging daar niet in mee en meende dat de vrouw “het niet zo bedoelde” en zoiets ook nooit meer zal doen.

Wel stelt de rechtbank dat de vrouw ‘onaanvaardbare risico’s’ heeft genomen wat de dochter betreft. Het meisje was immers op geen enkele manier betrokken bij de problemen tussen haar moeder en de achtervolgster.

Gekke Antoinette mag nu 1.5 jaar brommen, kreeg daarnaast een proeftijd van twee jaar en een contactverbod m.b.t. het slachtoffer. Ze mag verder een jaar niet autorijden.

Bron: OMROEP BRABANTUitvinder creëert Periscope-bril zodat kortere mensen kunnen zien tijdens festivals en concerten

Seizoen 5 van Peaky Blinders is onderweg